Viaţa în interiorul unui vulcan: Cum trăiesc 205 japonezi în craterul unui vulcan activ - FOTO

O insulă vulcanică tropicală din largul coastei Japoniei, clasată de experţi drept un vulcan activ de clasa C, găzduieşte pe craterul vulcanic un adevărat orăşel cu 205 locuitori.

9914 afișări
Imaginea articolului Viaţa în interiorul unui vulcan: Cum trăiesc 205 japonezi în craterul unui vulcan activ - FOTO

Situată în Marea Filipine, la aproximativ 300 de kilometri la sudul capitalei Tokyo, întreaga insulă a fost clasată drept vulcan activ de clasa C de către Agenţia de Meteorologie din Japonia, scrie Daily Mail.

Ultima erupţie a vulcanului, în 1781, a provocat moartea a 160 dintre cei 327 de locuitori ai insulei, dar după 50 de ani mica localitate a fost din nou populată, iar astăzi este locuită de 205 persoane.

Vizitatorii acestei aşezări stabilite chhiar pe stâncile craterului, deşi puţini la număr, au acces la o saună în centrul insulei, alimentată cu gaz geotermal. Aburul produs de vulcan este sursă de încălzire şi apă caldă pentru toată insula.

Fotograful şi web designerul japonez Yasuhito Izuki, fascinat de faptul că există oameni care trăiesc în interiorul unui vulcan, a petrecut trei zile pe insulă şi a documentat viaţa acestora.

"În ciuda vulcanului, oamenii care trăiesc acolo o fac exact ca nişte japonezi normali, pescuiesc, se ocupă de agricultură şi, desigur, de turişti", spune Izuki. "Spre deosebire de personajele negative din filmele cu James Bond, aceştia nu pun la cale distrugerea lumii, dar unii dintre ei trăiesc aici de generaţii".

Insula este cu greu accesibilă cu barca, întrucât, din cauza stâncilor abrupte care înconjoară insula, aceasta nu dispune de un port pentru ancorarea bărcilor. Singura alternativă pentru a ajunge acolo este să iei elicopterul, care face acest traseu doar o dată pe zi.

"Să călătoreşti în Aogashima poate fi greu chiar şi în Japonia erei moderne, există un traseu aerian cu un singur drum de aproximativ 15.000 de yeni (aproximativ 110 euro) sau poţi lua barca pentru aproximativ 8.000 de yeni (60 de euro)", mai spune fotograful.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici