Zece angajaţi DRDP Timişoara ce lucrează la Vama Nădlac vor fi audiaţi în cazul banilor ceruţi AC/DC

Zece angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara care lucrează în Vama Nădlac şi care erau de serviciu în tura în care s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoiul care transporta echipamentul trupei AC/DC vor fi audiaţi de o comisie de la Bucureşti.

133 afișări
Imaginea articolului Zece angajaţi DRDP Timişoara ce lucrează la Vama Nădlac vor fi audiaţi în cazul banilor ceruţi AC/DC

Zece angajaţi DRDP Timişoara ce lucrează la Vama Nădlac vor fi audiaţi în cazul banilor ceruţi AC/DC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul DRDP Timişoara, Ioan Maliţa, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că zece persoane lucrau în tura în timpul căreia au trecut TIR-urile trupei AC/DC, aceşti angajaţi urmând să fie audiaţi de o comisie care va sosi de la Bucureşti şi care va propune sancţiuni până la desfacerea contractului de muncă pentru vinovaţi.

"În tura la care se face referire au lucrat zece persoane, care vor fi audiate şi anchetate pentru a vedea ce s-a întâmplat atunci. O comisie specială va veni de la Bucureşti şi va face toate verificările necesare", a spus Maliţa.

Potrivit sursei citate, astfel de situaţii au mai fost semnalate în Vama Nădlac, în trecut, iar două persoane au fost condamnate la închisoare pentru luare de mită.

"S-a mai întâmplat să ne confruntăm cu astfel de situaţii, din păcate. Atunci s-a analizat situaţia, iar, în cazul persoanelor pentru care acuzaţia de luare de mită s-a confirmat, s-a mers până la desfacerea contractului de muncă, iar în final au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la puşcărie. Două persoane au ajuns în închisoare. Au fost şi cazuri în care nu s-au confirmat acuzaţiile, iar angajaţii au dat în judecată Compania Naţională de Drumuri şi au câştigat", a declarat Maliţa.

Acesta a menţionat că, în cazul în care, după plângerea celor de la AC/DC, va exista suspiciunea că angajaţii de la Drumuri au comis fapte ilegale, vor fi sesizaţi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor pentru a prelua acest caz.

Directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, declara că, potrivit plângerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nădlac a cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoi, Tiron afirmând că, dacă aceasta se confirmă, vinovaţii vor fi daţi afară.

"Credeţi că eu mă bucur? Că nu mi-e ruşine? Credeţi că eu i-am pus să facă asta? Facem ancheta şi luăm măsurile care trebuie luate. Trebuie să vedem cine era de serviciu atunci... Cert este că ceva s-a întâmplat totuşi acolo. Chiar dacă ei nu vor recunoaşte, avem cum să aflăm ce s-a întâmplat, pentru că ei sunt obligaţi să înregistreze toate maşinile care trec graniţa", explica directorul general al CNADNR pentru Gândul.

Ea a ţinut să sublinieze că, deşi anunţul a fost făcut "de la centru", "există o regională, cu directori şi inspectori care ar trebui să aibă grijă ca astfel de incidente să nu aibă loc şi care trebuie să ia măsuri".

"Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic", a declarat pentru Gândul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Ea a precizat că, marţi dimineaţă, urmau să plece la Arad oficiali ai CNADNR pentru a ancheta plângerea. În cazul în care se va dovedi că plângerea este întemeiată, Tiron spune că nu va avea nici cea mai mică reţinere în a le desface contractul de muncă oficialilor CNADNR implicaţi în acest scandal.

Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente, scrie cotidianul citat.

"S-a întâmplat o neregulă acolo. S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal. Pentru că nu au avut documentele, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece", declarase, anterior, agenţiei MEDIAFAX, Dorina Tiron.

Trupa AC/DC a susţinut la 16 mai un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici