Zeci de oameni şi-au schimbat numele în „Somon”, pentru a profita de oferta unui restaurant de sushi

  • Oficialii din Taiwan îndeamnă oamenii să nu-şi mai schimbe numele în „Gui Yu” (trad. „Somon”).
  • Zeci de cetăţeni au recurs la acest gest în cadrul unei promoţii lansate de un restaurant de sushi.
  • Timp de două zile, orice client cu numele oficial „Gui Yu” a primit o masă gratis pentru 6 persoane.
  • Oficialii taiwanezi nu s-au amuzat de situaţia inedită: „E o risipă de resurse administrative”.
2222 afișări
Imaginea articolului Zeci de oameni şi-au schimbat numele în „Somon”, pentru a profita de oferta unui restaurant de sushi

Un oficial din Taiwan îndeamnă oamenii să nu-şi mai schimbe numele în „Gui Yu” (tradus ca „Somon”), după ce zeci de cetăţeni au recurs la acest gest în cadrul unei promoţii lansate de un restaurant de sushi.

Fenomenul etichetat pe social media drept „haosul somonului” a ajuns în presa locală după ce aproximativ 150 de tineri au dat năvală în birourile guvernamentale pentru a-şi schimba oficial numele.
 
Cauza entuziasmului subit? Oferta unui lanţ de restaurante. Timp de două zile, orice client care putea dovedi cu un act de identitate că se numeşte „Gui Yu” primea o masă gratis, alături de cinci prieteni.
 
„Tocmai mi-am schimbat numele dimineaţa aceasta”, povesteşte un tânăr care s-a botezat, în traducere aproximativă, „Somon exploziv arătos”. „Am mâncat deja în valoare de peste două mii de dolari”.
 
În ciuda notei de umor a situaţiei, oficialii taiwanezi nu au râs. Vice-ministrul de Interne Chen Tsung-yen a vorbit despre pierderea de timp şi risipa de resurse administrative.  „Sper că oamenii pot fi mai raţionali în acest sens", a adăugat el.
 
În Taiwan, limita legală pentru schimbarea de nume este de cel mult 3 ori, scrie The Guardian.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici