Vulpe (ANP): egy ezer férőhelyes börtön 140 millió euróba kerül; nyolc börtönre van szükség

A büntetésvégrehajtó intézetek országos igazgatóságának (ANP) vezetője, Marius Vulpe kedden egy, a szenátusban megtartott közvitán úgy nyilatkozott, egy korszerű, ezer férőhelyes börtön 140 millió euróba kerül, és Romániának nyolc ilyen intézetre van szüksége az EJEB-döntés alkalmazásához.

25 afișări
Imaginea articolului Vulpe (ANP): egy ezer férőhelyes börtön 140 millió euróba kerül; nyolc börtönre van szükség

Vulpe (ANP): egy ezer férőhelyes börtön 140 millió euróba kerül; nyolc börtönre van szükség

Vulpe megjegyezte, 8000-8500 férőhelyre van szükség.

„Az elmúlt 27 év leforgása alatt alig három új börtön épült, Rahován, Aradon és Giurgiuban – ami máig nincs készen. Eltart még egy ideig, ameddig fel tudunk építeni legalább nyolc, ezer férőhelyes börtönt, ha a 8500 helyről beszélünk, akkor legalább nyolc, ezer férőhelyes börtönt kell építenünk” – magyarázta az illetékes.

Mint rámutatott, az ANP az elmúlt időszakban felülvizsgálta az előző kormány által kidolgozott menetrendet, ami szerint 2023-ig oldanák meg a börtönök túlzsúfoltságának kérdését, a Grindeanu-kabinet pedig sürgősségi kormányrendeletben vállalja ezt fel, és megjelölik a szükséges anyagi erőforrásokat is.

„Ebben a dokumentumban két megoldási javaslat szerepel: egyrészt új börtönök létesítése, és a kormány előtt van már elfogadásra két megvalósíthatósági tanulmány. Ezek szerint egy korszerű, ezer férőhelyes börtön 140 millió euróba kerül. Idén várjuk, hogy a kormány jóváhagyja ezt a beruházást, az év végén pedig kiírhatjuk a versenytárgyalást az építési munkálatokra. Másrészt pavilonokat lehet építeni a már létező börtönökbe” – fejtette ki Marius Vulpe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici