Scorpions, în concertul de adio la Bucureşti: clasic şi de efect, în faţa a 20.000 de oameni - FOTO

Turneul de adio al trupei Scorpions a ajuns joi seară la Bucureşti, circa 20.000 de persoane onorând cu prezenţa evenimentul şi bucurându-se de un concert rock cu toate elementele de bază, care au creat efectul aşteptat de public.

1725 afișări
Imaginea articolului Scorpions, în concertul de adio la Bucureşti: clasic şi de efect, în faţa a 20.000 de oameni - FOTO

Scorpions, în concertul de adio la Bucureşti: clasic şi de efect, în faţa a 20.000 de oameni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

După concertele susţinute de Trooper şi Christian Becker & Avenue şi o pauză de o jumătate de oră, membrii trupei Scorpions au preluat scena de la Zone Arena punctuali, la scurt timp după ora 20.00.

Apariţia lor, anunţată de o voce puternică din fundal, a fost una spectaculoasă, cu James Kottak la tobe ridicându-se pe un postament la vreo trei metri deasupra suprafeţei scenei, jocuri de lumini, chitariştii Rudolf Schenker şi Matthias Jabs înaintând pe un podium în mulţime, bassistul Pawel Maciwoda cântând energic şi scoţând limba, iar vocea lui Klaus Meine răsunând în aplauze şi strigăte entuziaste. Ei au deschis concertul cu piesa care dă titlul celui mai recent album al lor - "Sting in the Tail" -, care, deşi probabil nu le era cunoscută celor mai mulţi, a creat imediat atmosferă.

Toată lumea, de la mare la mic - şi erau şi mai vârstnici şi copii de cinci ani -, a început să se agite alimentată de ritmurile vibrante şi de show-ul de pe scenă. Alergând de la un capăt la altul al scenei şi pe podium, deasupra mulţimii, cei de la Scorpions şi-au atras binemeritat toată atenţia şi dezlănţuirea publicului.

Meine mulţumea, în română sau engleză, aproape după fiecare piesă, iar la un moment dat, a spus că este într-adevăr un turneu de adio, dar ce-i mai bun va fi de-acum încolo, anunţând melodia "The Best is Yet to Come", tot de pe cel mai recent album.

Celebrele melodii Scorpions nu s-au lăsat mult aşteptate, publicul putând cânta cu trupa "Send Me an Angel", "Holiday" şi, la bis, "Wind of Change", "Still Loving You" şi "Rock You Like a Hurricane".

Kottak, cu bustul gol, având numele său scris pe piept, dar şi pe tobe, a avut un solo pe scenă, timp de peste cinci minute, fiind aclamat în continuu. La sfârşit, el a izbucnit într-un hohot de râs, s-a urcat cu picioarele pe tobe şi şi-a arătat tatuajul de pe spate cu "Rock 'n' Roll Forever". Ceilalţi au revenit în forţă şi au interpretat "Blackout".

Pregătiţi pentru publicul român, în faţa căruia şi-au amintit că au cântat de mai multe ori, cei de la Scorpions au fluturat steagul României pe scenă şi au avut textul "Bukarest" în proiecţiile de pe fundal în timpul melodiei "Big City Nights".

O piesă surpriză în concert a fost "Happy Birthday", pe care şi publicul a cântat-o alături de trupă, pentru sunetistul acesteia, care şi-a serbat ziua de naştere la lucru.

După bis, Meine a strâns mai multe steaguri ale României, dar şi unul al Bulgariei, din mulţime şi le-a purtat pe umeri, luându-şi la revedere şi mulţumind alături de ceilalţi membri ai trupei.

Show-ul de la Bucureşti al trupei Scorpions a făcut parte din turneul mondial de adio "Get Your Sting And Blackout World Tour". Turneul este programat să dureze în total trei ani şi cuprinde concerte în toată lumea.

Scorpions este o trupă germană de rock, originară din Hanovra, celebră în anii '80 pentru piese precum "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You" şi "Wind of Change". De-a lungul carierei sale, formaţia a vândut mai bine de 75 de milioane de albume în întreaga lume.

Grupul Scorpions, înfiinţat în 1965, are în componenţa actuală cinci muzicieni provenind din ţări diferite, printre care basistul polonez Pawel Maciwoda, în vârstă de 42 de ani, şi toboşarul american James Kottak.

Cel de-al 17-lea album de studio al trupei se intitulează "Sting In The Tail" şi a fost lansat pe 19 martie 2010.

Formaţia a susţinut mai multe concerte în România, atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării.

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici