Spectacol marca Prodigy, pentru circa 4.000 de oameni, vineri, la Rock the City

Trupa Prodigy a oferit spectacolul pe care toţi fanii îl aşteptau, într-o formă de zile mari şi cu un public foarte entuziast, de circa 4.000 de oameni, vineri seară, în prima zi a festivalului Rock the City, desfăşurat până duminică în Piaţa Constituţiei din Capitală.

476 afișări
Imaginea articolului Spectacol marca Prodigy, pentru circa 4.000 de oameni, vineri, la Rock the City

Spectacol marca Prodigy, pentru circa 4.000 de oameni, vineri, la Rock the City (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Prima zi Rock the City s-a deschis cu concertul trupei româneşti Ultra TT, după ora 18.30, în faţa a câteva sute de persoane. Publicul nu a rezonat deloc cu toată agitaţia de pe scenă şi a asistat aproape fără reacţie la concertul de circa o jumătate de oră, timp în care a ascultat, printre altele, o reinterpretare a cântecului "Macarale" şi multe exclamaţii de tipul "Cine sare!" în piesa cu acelaşi titlu.

A urmat trupa rock Therapy?, care şi-a găsit în rândul publicului, circa 2.000 de oameni, mai mulţi fani înfocaţi - ce s-au manifestat în voie, unul chiar fluturând un steag al Irlandei, ţara de origine a formaţiei -, cei mai mulţi spectatori fiind, însă, puţin impresionaţi. Publicul răspundea însă la îndemnurile muzicienilor de a ridica mâinile, a bate din palme sau a cânta cu ei versuri ca "James Joyce is fucking my sister", versuri "irlandeze foarte vechi", după cum a precizat solistul Andy Cairns. În concertul care a durat o oră, Therapy? a mai cântat, printre altele, cunoscutele piese "Diane" şi "Isolation", un cover după Joy Division.

Solistul a spus la începutul concertului că membrii trupei se bucură să fie din nou prezenţi la Bucureşti şi a mulţumit în română publicului, cerându-i şi să salute Irlanda, ceea ce spectatorii au făcut ridicând mâinile şi strigând, în timp ce momentul era înregistrat de pe scenă de Cairns.

Fanii Prodigy au avut de aşteptat aproape o oră, cu un DJ set care i-a introdus în ritmurile specifice şi a pregătit explozia de bucurie din momentul în care membrii inconfundabilei trupe britanice au urcat pe scenă, la 21.45, şi au deschis concertul, pe bună dreptate, cu "World's on fire".

Energia pură şi puterea formaţiei de a-şi domina publicul au marcat de la un capăt la altul concertul, care a inclus hit după hit - "Breathe", "Omen", "Poison", "Firestarter", "Vodoo People", "Invaders Must Die", versul fiind reprodus şi amplificat de fani de mai multe ori la semnalul lui Maxim, şi "Smack My Bitch Up", în timpul căruia, la un moment dat, ordinul a fost ca mulţimea să se lase în jos şi apoi să sară simultan, executat întocmai.

Maxim a mulţumit şi a continuat, alături de Keith Flint, să aducă publicul unde au vrut ei şi unde au vrut şi "spectatorii", veniţi clar să se dezlănţuie până la epuizare. Cei doi solişti s-au adresat continuu fanilor cu "Come on Romanian people", "Bring it on", "My warriors" (luptătorii mei), "I can't hear you" (nu vă aud), cu câte un "fucking" aproape la fiecare replică.

Bis-ul a fost cerut timp de câteva minute bune, neîntrerupt, prin strigăte, tropăituri şi bătăi în grilajul metalic care separa golden circle de normal circle. "You want more?" (mai vreţi?), a întrebat provocator Maxim, la revenirea pe scenă, primind uralele cuvenite. Membrii trupei au mai interpretat trei piese, începând cu "Take Me to The Hospital" şi terminând cu "Out of Space", la ora 23.00.

Publicul a plecat fericit şi, la ieşirea din Piaţa Constituţiei, unii încă mai aveau forţa să strige în stradă "Prodigy".

Line up-ul Rock the City mai include Voodoo, Monarchy, BooN, Sabaton şi Mike and The Mechanics - sâmbătă (prima trupă fiind programată de la 16.20) şi Metrock, Trooper, Hatebreed, WhiteSnake şi Judas Priest - duminică (prima trupă de la 15.50).

Accesul în Piaţa Constituţiei este permis sâmbătă de la 15.30, iar duminică, de la 15.00. Concertele se vor încheia în jurul orei 23.00.

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici