Suporteri - Gigi Becali, scor 1-0, în derbiul tradiţional al stadionului Steaua

După multe partide pierdute de suporterii Stelei contra finanţatorului acesteia, Gigi Becali, fanii au câştigat primul meci împotriva patronului, la întâlnirea cu Gloria Bistriţa, când "jupânul" a fost nevoit să-şi închidă geamul de la lojă.

18 afișări
Imaginea articolului Suporteri - Gigi Becali, scor 1-0, în derbiul tradiţional al stadionului Steaua

Suporteri - Gigi Becali, scor 1-0, în derbiul tradiţional al stadionului Steaua (Imagine: Mediafax Foto)

Meciul dintre cele două tabere a început cu o mutare surprinzătoare din partea fanilor. În loc să evolueze defensiv şi să folosească arma contraatacului, fanii de la Peluza Sud (cei mai periculoşi atacanţi ai suporterilor stelişti) au ales să ocupe un teritoriu aproape de inamic, Tribuna I dinspre loja lui Becali.

Nimeni nu se aştepta la această mutare, mai ales că declaraţiile patronului şi ale staff-ului său, dinaintea derbiului, anunţau o apărare de foc, cu o firmă nouă de pază, garduri şi câini.

Suporterii de la Peluza Sud au ocupat încet, dar sigur, Tribuna I dinspre Gigi Becali şi la fluierul arbitrului Balaj, care conducea o partidă din Liga I, Steaua - Gloria Bistriţa, pe un teren alăturat, au pornit şi ei atacul.

Au folosit procedee tehnice spectaculoase pentru a înscrie, cele mai multe orale, însă majoritatea dintre ele nu au putut fi auzite de telespectatori din cauza unor defecţiuni tehnice, apariţia unor bip-uri atunci când "atacantul" era pe cale să "marcheze".

În prima parte a meciului, Becali a respins toate atacurile, arătând o încredere de invidiat. Îi invita pe suporteri să fie mai periculoşi fiind conştient că nu are cum să primească gol. Spera ca suporterii să domolească şarjele ofensive după primul sfert de oră, însă fanii nu s-au oprit.

La un moment dat, suporterii au crezut că vor câştiga meciul la masa verde, cu 3-0. La o scandare banală, de joc, în care suporterii menţionau faptul că Becali prizează cocaină, patronul a dispărut din lojă. A fost însă alarmă falsă, el a revenit şi şi-a reluat locul în apărare.

Şi a venit şi golul suporterilor, mulţi spun meritat, după o fază prelungită de atac. Scandările au continuat, forţa lor s-a intensificat şi geamul de la lojă s-a închis. A fost "golul de aur", pentru că "jupânul" s-a recunoscut înfrânt la acest meci. Suporterii au sărbătorit mult timp victoria şi au rămas pe teren repetând aceleaşi acţiuni tactice spectaculoase, întrerupte de bip-uri.

La declaraţiile de la sfârşitul meciului, Becali nu a recunoscut victoria suporterilor şi a ameninţat cu alte arme pentru "meciurile" ce vor urma. Vrea să coopteze în lot statul român, pe care l-a ameninţat că dacă nu rezolvă problema huliganilor nu îi va mai plăti contractul (taxele şi impozitele). Tot un "jucător" de temut cu care ameninţă Becali este departamentul de marketing al clubului, căruia se pare că-i va cere să facă un marcaj strâns la suporterii contestatari şi să le anuleze abonamentele pentru meciurile viitoare.

După ieşirea de la vestiare, ambele tabere s-au întâlnit la Tribuna oficială a Stadionului. Fanii l-au surprins pe Becali alături de presă, i-au repetat unele procedee tehnice spectaculoase, dar însoţite de bip-uri şi au plecat zâmbitori de la stadion, chiar dacă în meciul desfăşurat pe gazon, din Liga I, dintre Steaua şi Gloria Bistriţa, favoriţii lor nu au reuşit decât un egal, scor 1-1.

(Comentariu realizat de Florin Radu, florin.radu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici