Video Video. Valentin Stan, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „Iohannis nu decide cine va fi premier dacă trece moţiunea. E obligat de Constituţie să trimită în Parlament propunerea lui Ciolacu!”

  • Valentin Stan îl contrazice pe şeful PSD: „La Securitate decide preşedintele, Ciolacule!”
  • Jurnalistul Marius Tucă susţine că PSD va dispărea în 4 ani
  • Valentin Stan este însă de părere că PSD nu se va destructura pentru că Securitatea are încă nevoie de ei
2576 afișări

Invitat în emisiunea „Marius Tucă Show”, Valentin Stan comentează o declaraţie a lui Marcel Ciolacu în care şeful PSD susţine că, dacă moţiunea de cenzură va trece, va veni cu „o propunere de premier, decizia constituţională aparţinând însă preşedintelui”. Analistul politic susţine că teoria şefului PSD este contrazisă de hotărârile Curţii Constituţionale a României.

„De aceea, preşedintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru şi  mediator între forţele politice, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului, conform Deciziei nr. 80 din 16 februarie 2014, asupra propunerii legislative privind revizuirea Constituţiei României”, a explicat Valentin Stan.

Moţiunea PSD: „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”

Reamintim că moţiunea de cenzură depusă de PSD, semnată de 205 parlamentari şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită joi, 21 august, în Plenul Parlamentului. Nu a fost stabilită încă ziua în care moţiune va fi dezbătută şi votată.

„Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toţii – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reacţia PNL nu a întârziat să apară. Mai exact, şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în numele Guvernului, o sesizare la CCR pentru un conflict de natură constituţională între Parlament şi Guvern, în legătură cu depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune parlamentară extraordinară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici