Bangladesh: canicula a închis şcolile primare şi a provocat uriaşe pene de curent

Valul de căldură din Bangladesh a provocat închiderea şcolilor primare şi masive întreruperi de energie electrică în întreaga ţară.

153 afișări
Imaginea articolului Bangladesh: canicula a închis şcolile primare şi a provocat uriaşe pene de curent

Bangladesh: canicula a închis şcolile primare şi a provocat uriaşe pene de curent

Canicula din Bangladesh a determinat autorităţile să închidă şcolile primare pe parcursul săptămânii. Temperatura maximă a urcat în doar câteva zile de la 32 de grade Celsius până la aproape 41 de grade Celsius. Departamentul Meteorologic din Bangladesh a avertizat că valul de căldură va continua şi în următoarele zile, schimbarea climei fiind una dintre explicaţiile fenomenului neobişnuit.

Bangladesh s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică timp de încă două săptămâni, a declarat Nasrul Hamid, ministrul de stat pentru Energie, potrivit Reuters. Consumul uriaş de electricitate şi lipsa de combustibil au provocat oprirea mai multor unităţi electrice din ţară.

Canicula provoacă probleme economice şi afectează starea de sănătate a populaţiei.

„Primim mulţi pacienţi care au probleme legate de căldură", a declarat Shafiqul Islam, un medic din partea de nord-vest a ţării.

Valuri neobişnuite de căldură au afectat în ultimele luni mai multe zone din Asia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici