METEO. Pericol de inundaţii: Cod portocaliu pe râuri din două judeţe. Alte 16 judeţe, sub Cod galben

  • Hidrologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi
  • UPDATE Încă o avertizare hidrologică de cod galben: sunt vizate de inundaţii râuri din 4 judeţe
  • UPDATE Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi
  • UPDATE Râuri din două judeţe, sub Cod portocaliu / Râuri din 16 judeţe, sub Cod galben
1641 afișări
Imaginea articolului METEO. Pericol de inundaţii: Cod portocaliu pe râuri din două judeţe. Alte 16 judeţe, sub Cod galben

Cod galben de inundaţii pe râuri din trei judeţe din Moldova

Râuri din două judeţe, sub Cod portocaliu. Râuri din 16 judeţe, sub Cod galben

Râuri din două judeţe se află, de marţi ora 15.00 până la miezul nopţii sub Cod portocaliu de inundaţii. Alte râuri din 16 judeţe vor fi sub Cod galben de inundaţii până miercuri la ora 16:00.

Hidrologii anunţă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Bazinele hidrografice afectate vor fi Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Suceava, Moldova, Bistriţa, Bârlad, afluenţii mici ai Siretului aferenţi sectorului aval S.H. Huţani - amonte S.H. Adjudul Vechi, Jijia, afluenţii Prutului aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni.

În intervalul marţi ora 15:00 – miercuri ora 16:00, pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Sibiu, Braşov, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, şi Botoşani va fi Cod galben de inundaţii.

De asemenea, de marţi ora 15:00 până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi este Cod portocaliu de inundaţii.

Avertizările vizează în principal inundaţii locale care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul marţi ora 15:00 – ora 24:00 pe unele râuri mici din judeţele Bacău, Vaslui şi Galaţi, iar în intervalul miercuri ora 6 – ora 16:00 pe unele râuri mici din judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi

Hidrologii au emis, marţi dimineaţa, o avertizare cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi, fiind anunţate depăşiri ale cotelor de pericol pe râuri din bazinul hidrografic Elan.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Elan, din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Elan – bazin amonte S.H. Murgeni.

Avertizarea cod roşu este în vigoare până la ora 15.00.

Avertizare hidrologică de cod galben. Sunt vizate de inundaţii râuri din 4 judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o nouă avertizare cod galben de inundaţii care vizează judeţele Covasna, Braşov, Prahova şi Buzău.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Teleajen – bazin amonte S.H. Vălenii de Munte, Buzău – bazin amonte S.H. Nehoiu, din judeţele Covasna, Braşov Prahova şi Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Teleajen – bazin amonte ac. Măneciu, Buzău – bazin amonte ac. Siriu.

Avertizarea cod galben este în vigoare până la ora 14.00.

Cod galben de inundaţii pe râuri din trei judeţe din Moldova

Hidrologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, valabilă până la ora 14.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Prut cu afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia, din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Elan.

Avertizarea Cod galben este în vigoare până la ora 14.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici