METEO. Meterologii anunţă vreme caldă în toată luna septembrie

  • ANM prognozează vreme caldă în toată luna septembrie.
  • Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale.
15434 afișări
Imaginea articolului METEO. Meterologii anunţă vreme caldă în toată luna septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prognozează vreme caldă în toată luna septembrie, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale.

Între 31 august şi 7 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a ţării. Va ploua în jumătatea vestică, dar mai ales în vest, centru şi nord-vest, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare.

Temperaturi medii între 7 şi 14 septembrie

Între 7 şi 14 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai pronunţată în regiunile sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, excepţie făcând vestul şi nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, conform meteorologilor.

Temperaturi mai ridicate decât cele normale în intervalul 14 - 21 septembrie

În intervalul 14-21 septembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil uşor excedentar, local, în regiunile
sudice, centrale şi nord-vestice.

În săptamana 21-28 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

„Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări”, conform sursei menţionate

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici