A doua dezbatere electorală - Iohannis lui Ponta: Să facem o treabă între bărbaţi - să picăm amnistierea/ Ponta: E şi o femeie de faţă

Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, lui Victor Ponta să facă o "treabă între bărbaţi", respectiv să convoace, ca şefi de partide, Parlamentul pentru a pica Legea amnistierii şi graţierii, Ponta răspunzând că e atributul şefilor Camerelor şi că e o femeie de faţă, moderatoarea, ce nu trebuie ignorată.

652 afișări
Imaginea articolului A doua dezbatere electorală - Iohannis lui Ponta: Să facem o treabă între bărbaţi - să picăm amnistierea/ Ponta: E şi o femeie de faţă

A doua dezbatere electorală - Iohannis lui Ponta: Să facem o treabă între bărbaţi - să picăm amnistierea/ Ponta: E şi o femeie de faţă (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Schimbul de replici pe tema Justiţiei a fost declanşat de Klaus Iohannis, care a spus că România lui Victor Ponta aşteaptă încă Legea aministierii şi graţierii, el citind de pe o listă numele lui Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Voicu, Andronescu, Mihăilescu, Mitrea, Nica, Şova, Adam, Mocanu, Duicu, Bunea-Stancu Constaninescu, social-democraţi care au probleme cu Justiţia.

"Sunt 38, vă las lista", i-a spus Iohannis lui Ponta.

La rândul său, Ponta a replicat că acea listă este a Monicăi Macovei şi a atacat, pe de altă parte, referindu-se la liberalii care au probleme cu Justiţia.

"În cazul domnului Hrebenciuc, DNA a cerut arestarea, şi-a dat demisia şi a fost arestat. Dumneavoastră aveţi ieri o cerere din partea DNA pentru arestarea colegului dumneavoastră, şeful PNL Prahova, Mircea Roşca. Puteţi să-i cereţi să-şi dea demisia din Parlament mâine, ca şi Hrebenciuc, şi să fie arestat, altfel tot ceea ce spuneţi sunt lozinci. Cereţi în seara asta, că lui Chiuariu i-aţi cerut să plece din PNL şi nu prea v-a băgat în seamă", i s-a adresta Ponta lui Iohannis.

Replica lui Iohannis nu s-a lăsat aşteptată.

"Domnule Ponta, dumneavoastră sunteţi preşedinte PSD, eu sunt preşedinte ACL. Hai să facem o treabă între bărbaţi: mâine se convocăm Parlamentul, poimâne intrăm, scoatem Legea amnistierii şi graţierii din Senat, o picăm şi dăm liber la toate cercetările şi arestările", a replicat Iohannis.

Ponta a răspuns, la rândul său, printr-o întrebare: "De unde aţi învăţat stilul ăsta, să nu răspundeţi niciodată la întrebare?".

El a intervenit, totodată, atrăgând atenţia că moderator este o femeie.

"Între bărbaţi şi o femeie...Faptul că o ignoraţi nu înseamnă că nu există", a adăugat Ponta.

"Suntem între noi doi aicea", a replicat, la rândul său, Iohannis.

Schimbul de replici între cei doi a continuat în acelaşi ritm şi ton.

"Vorbă lungă. Convocăm sau nu Parlamentul?", a spus Iohannis, Ponta răspunzându-i că doar conducerea Parlamentului poate convoca acest for.

"Deci nu vreţi", a conchis Iohannis, Ponta replicând imediat: "Ba da, vreau să facem tot ce se poate face conform Constituţiei".

Iohanns a mai spus, ulterior, ă el va vorbi cu Mircea Roşca, întrebându-l pe Ponta dacă şi el va vorbi în acelaşi sens, cu social-democrata Ecaterina Andronescu, premierul răspunzându-i afirmativ.

Ponta a revenit, ulterior şi asupra referirilor lui Iohannis la faptul că rezolvarea problemei legii amnistierii este o "treabă între bărbaţi".

"Facem propuneri între bărbaţi, deşi avem o femeie de faţă", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici