ACL cere comisie de anchetă la Cameră privind ofiţerul acoperit dintre candidaţii la Preşedinţie

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

610 afișări
Imaginea articolului ACL cere comisie de anchetă la Cameră privind ofiţerul acoperit dintre candidaţii la Preşedinţie

ACL cere comisie de anchetă la Cameră privind ofiţerul acoperit dintre candidaţii la Preşedinţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, au făcut acest anunţ, joi, într-o conferinţă de presă, arătând că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie în perioada următoare să răspundă public la această afirmaţie extrem de gravă.

"Am făcut această conferinţă de presă pentru a exprima dorinţa grupurilor parlamentare PDL şi PNL din Camera Deputaţilor de a iniţia o comisie parlamentară de anchetă privind afirmaţiile extrem de grave ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la existenţa printre candidaţii la Preşedinţia României a unui ofiţer acoperit. Noi credem că aceste afirmaţii care au rămas fără răspuns trebuie dezavuate în Parlamentul României, în forul suprem al poporului şi credem că toţi candidaţii în perioada următoare trebuie să răspundă public la această extrem de gravă afirmaţie. În temeiul art. 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, sub semnătura a minimum 50 de deputaţi, sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă", a precizat Tinel Gheorghe.

El a arătat că în 10-14 zile această problemă lansată în spaţiul public de către şeful statului, care este şi preşedintele CSAT "trebuie să capete răspuns astfel încât cel asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida la Preşedinţia României".

George Scutaru a precizat că e vorba despre onestitatea unui candidat şi că e datoria Parlamentului să lămurească această problemă.

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, "nu are probleme cu elemente din CV", a asigurat Scutaru.

Preşedintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

”Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: ”Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.

Preşedintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

Întrebat dacă, dintre actualii candidaţi la Preşedinţie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect să te duci într-o asemenea funcţie având două butoane”, a completat şeful statului.

”Voi fi în măsură să vă aduc probe, ce înseamnă acest dublu buton”, a mai spus Băsescu, precizând că ar fi ”necinstit din partea sa să nu o facă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici