Actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris în UNPR. CUM îşi justifică Arşinel alegerea: "Acum mi-a venit ceasul ăla bun"

Actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris, marţi, în Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunţat formaţiunea politică, printr-un comunicat.

6797 afișări
Imaginea articolului Actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris în UNPR. CUM îşi justifică Arşinel alegerea: "Acum mi-a venit ceasul ăla bun"

Actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris în UNPR (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

UPDATE 18:15 - Alexandru Arşinel: Oprea m-a determinat să cred că în UNPR încă se mai poate face ceva pentru România

"Eu sunt de mult înscris în politică, ca toată lumea, numai că unii o recunosc, alţii nu o recunosc. Şi, dacă faci o pâine bună, înseamnă că faci o politică bună. Şi, dacă te îmbraci frumos şi eşti ordonat şi îl respecţi pe ăla din faţă, înseamnă că faci o politică bună. Te înscrii într-un anumit curent al bunului simţ sau al nesimţirii. De ce acum? Poate că acum mi-a venit ceasul ăla bun şi poate pentru că intervenţia domnului Oprea (Gabriel Oprea, liderul UNPR, n.r.) m-a determinat să spun «da». Eu am ajuns cu o rugăminte la dumnealui şi modul cum a reacţionat şi cum a venit în întâmpinarea dorinţei mele şi a colegului meu Vasile Muraru m-a determinat să cred că lângă asemenea oameni încă se mai poate face ceva pentru România", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Alexandru Arşinel.

Întrebat dacă are de gând să candideze la alegerile parlamentare din 2016, Alexandru Arşinel a spus că acest lucru nu este în funcţie de ce gândeşte sau ar vrea el, ci în funcţie de ce are nevoie partidul. "Nu sunt un tip ambiţios - în sensul acesta. Sunt foarte ambiţios să fac ceva, dacă mi se dă să fac ceva. Dacă nu, să sugerez, dar nu ţintesc funcţii", a spus actorul, completând că s-a înscris în UNPR cu speranţa că va schimba ceva în bine, alături de formaţiunea politică.

Totodată, întrebat dacă se va implica mai mult în domeniul cultural, Alexandru Arşinel a spus că acesta îi este "mai la îndemână", dar activitatea sa nu ţine numai de cultură şi de teatru, "ţine de omul gospodar de la Dolhasca". "Pentru că pe noi mama şi tata ne-au învăţat să fim şi oameni gospodari, ca şi copiii mei şi sper ca, susţinând acest spirit gospodăresc, împreună cu colegii de la partid, să arătăm, uşor, uşor, o altă faţă a ţării noastre", a mai spus Alexandru Arşinel.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, la Parlament, că este o onoare ca doi mari actori care sunt "oameni patrioţi şi oameni de mare valoare" să se înscrie în formaţiunea politică pe care o conduce.

"Suntem un partid al uşilor deschise, este o mare onoare pentru noi că sportivi mari, gen Ilie Năstase, Anghel Iordănescu -care este membru fondator şi bine că a câştigat meciul şi ne-am calificat, că altfel cred că aveam noi mari probleme -, faptul că doi mari actori, domnul Arşinel şi domnul Muraru au venit la noi ne-a onorat foarte mult pentru că sunt oameni care chiar sunt patrioţi şi oameni de mare valoare", a declarat Gabriel Oprea.

Întrebat de jurnalişti despre modalitatea prin care i-a convins pe cei doi actori să se înscrie în UNPR, Oprea a spus că "pur şi simplu au venit".

"Ei pur şi simplu au venit, vreau să vă spun că, în ultimele trei luni de zile, peste 70 de mii de oameni s-au înscris în UNPR din toate categoriile sociale. Dorim să avem un milion de membri de partid, în momentul de faţă avem în jur de 500 de mii de membri de partid", a precizat Gabriel Oprea.

"UNPR este un partid al uşilor deschise şi îşi doreşte ca tot mai multe personalităţi să se implice activ în viaţa politică, sprijinind interesul naţional şi valorile naţionale româneşti. Prin mesajul său, UNPR îşi propune să atragă specialişti din cât mai multe domenii de activitate, de la economie la cultură şi de la mediul academic, la cel sportiv. România are profesionişti şi oameni de valoare în toate aceste domenii, iar partidele trebuie să apeleze în primul rând la experienţa şi la cunoştinţele lor atunci când iau decizii", se arată în comunicatul prin care UNPR a anunţat înscrierea celor doi actori în rândurile sale.

Partidul a mai transmis că "va continua această politică de deschidere şi va încerca să aducă în echipa sa oameni de valoare, din cât mai multe domenii de activitate".

Alexandru Arşinel s-a născut în comuna Dolhasca, judeţul Suceava, pe 4 iunie 1939. Încurajat de mama sa, s-a prezentat la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din Bucureşti. La absolvirea facultăţii, promoţia 1962, a plecat la Târgu-Mureş unde se înfiinţase secţia română la Teatrul Maghiar. În 1964, a dat concurs la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, apoi a început să joace alături de Puiu Călinescu în spectacole de teatru de revistă şi a făcut cuplu pe scenă cu Stela Popescu, dând viaţă cupletelor scrise de Puiu Maximilian. În prezent este directorul acestei instituţii.

Are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă, precum şi cea managerială a primit numeroase premii, medalii, printre care trofeul special UNITER pentru teatru de revistă (2000) şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului" (2004). În mai anul acesta, Alexandru Arşinel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

Vasile Muraru, născut în 1956, în judeţul Neamţ, este un cunoscut actor de comedie. A absolvit cursurile Facultăţii de Teatru a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti, la clasa profesorului Dem Rădulescu. Ulterior, vreme de 30 de ani, a format un cuplu comic alături de actorul Nae Lăzărescu - care a decedat în decembrie 2013 -, pe care l-a cunoscut la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.

Printre filmele în care a jucat se numără "Expresul de Buftea" (1979), "Mireasa din tren" (1980), "Burebista" (1980), "Zbor periculos" (1984), "Fapt divers" (1984), "Noi, cei din linia întâi" (1985), "Căsătorie cu repetiţie" (1985), "Pădurea de fagi" (1987), "Cuibul de viespi" (1987), "Miss Litoral" (1991), "Cea mai fericită fată din lume" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici