Iohannis a anunţat programul consultărilor de la Cotroceni

  • Liberalii sunt chemaţi primii, luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea formării viitorului guvern, potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială.
  • De la ora 13.00 sunt invitaţi reprezentanţii PSD, iar de la ora 14.00 cei ai USR.
2347 afișări
Imaginea articolului Iohannis a anunţat programul consultărilor de la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a anunţat programul consultărilor de la Cotroceni

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, transmite Preşedinţia.

Potrivit sursei citate, consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Şeful statului nu este optimist în ceea ce priveşte rezultatul consultărilor.

„Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie, dar eu personal sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern”, a precizat Klaus Iohannis.

Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici