Adomniţei: Dragnea a venit în secret la Iaşi, cu promisiuni, să "cumpere" pentru PSD primari ACL

Liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, susţine că Liviu Dragnea a venit în secret, miercuri, la Iaşi, cu scopul "cumpărării” de primari ai ACL de către PSD, şi că i-a convocat pe edilii din judeţ, promiţându-le semnarea unor contracte pentru diverse proiecte în schimbul trecerii la PSD.

547 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Dragnea a venit în secret la Iaşi, cu promisiuni, să "cumpere" pentru PSD primari ACL

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Adomniţei a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a venit cu o zi în urmă la Iaşi şi s-a întâlnit cu aproximativ 60 de primari din judeţul Iaşi, între care şi 15 edili ai PNL şi PDL, pentru a le promite bani pentru diverse proiecte.

"Într-o ultimă încercare disperată de a cumpăra primari, PSD l-a adus la Iaşi pe Dragnea, ca să fie cumpărătorul-şef. Primarii erau neîncrezători, pentru că până acum oferta PSD era fără bani, doar cu promisiuni. Vâzând că nu au spor în recolta de primari, şi-au chemat şeful în ajutor de la Bucureşti. A fost o întâlnire la un restaurant ieşean ieri (miercuri - n.r.), la care au participat circa 60 de primari, 43 de la PSD, iar restul de la PNL şi PDL. Pe fiecare în parte i-a luat la întrebări domnul Dragnea. I-a întrebat ce proiecte au la ei în localitate, iar toată discuţia s-a axat în jurul unei singure fraze. Domnul Dragnea le-a spus aşa: «Dacă semnaţi adeziunea la PSD azi, şi eu semnez contractele»”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni, Cristian Adomniţei, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit lui Adomniţei, acţiunea PSD reprezintă "un mare şantaj politic".

"Asta este definiţia şantajului, să condiţionezi un act care ţine de slujba ta de faptul ca celălalt să livreze ceva la schimb. Atenţie, nu a spus Dragnea că dă banii. Sunt comune în judeţul Iaşi care au acelaşi tip de contract pe care îl promite Dragnea acum, contracte semnate de un an sau doi şi care nu au finanţare. Faptul că un primar semnează cu Ministerul Dezvoltării orice contract, fie că e vorba de o grădiniţă sau un drum, nu e o garanţie că primeşte şi banii. Singurul moment când acest lucru contează este când banii îţi intră în cont. Avem experienţa guvernului Ponta 1, care a retras ordonanţa cu banii daţi de fostul premier Ungureanu. Chiar dacă eşti tu primar cu banii în conturi, te poţi trezi cu hotărârea ANAF de a da banii înapoi la guvern”, a afirmat Adomniţei.

El consideră că PSD a scos la nivel judeţean "toată gama de arme, de la şantaj la cumpărare".

Potrivit lui Adomniţei au fost contactaţi de către PSD toţi cei 60 de primari ai PNL şi PDL din judeţul Iaşi, însă numai 15 dintre aceştia au participat la întâlnirea cu Dragnea.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Daniel Mătăsaru, a evitat să precizeze dacă Liviu Dragnea a fost prezent miercuri în oraş şi dacă s-a întâlnit cu edilii din judeţ.

În cursul după-amiezii, biroul de presă al PSD Iaşi a transmis un comunicat de presă în care nu se face nicio referire la vizita ministrului Liviu Dragnea la Iaşi.

"Domnul Cristian Adomniţei se află în faţa unui dublu faliment. Se apropie de finalul mandatului din fruntea Consiliului Judeţean Iaşi şi va părăsi funcţia fără nicio realizare majoră, înafară de cele în care a avut suportul consilierilor PSD Iaşi. Nu este nevoie de nicio presiune sau rugăminte la adresa primarilor PNL, pentru că pur şi simplu aceştia găsesc tot timpul uşa închisă în nas la Consiliul Judeţean Iaşi”, se arată în comunicatul PSD Iaşi.

În judeţul Iaşi, PSD are 43 de primari, PNL deţine 45 de edili, PDL - 10, în timp ce PPDD unul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici