AEP: Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente este 18.217.156

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente (LEP) este 18.217.156, iar numărul total al românilor cu domiciliul în străinătate, care figurează cu drept de vot la scrutinul din 10 noiembrie, este 715.752.

359 afișări
Imaginea articolului AEP: Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente este 18.217.156

AEP: Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente este 18.217.156

„Situaţia privind cetăţenii cu drept de vot la Alegerea Preşedintelui României din data 10.11.2019:

În perioada electorală Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date primite de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Direcţia Generală de Paşapoarte, cât şi prin radieri ale persoanelor efectuate în cadrul primăriilor. Astfel după efectuarea tuturor actualizărilor avem următoarea situaţie pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale:

- Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente (LEP) este 18.217.156 (situaţia detaliată la nivel de UAT se găseşte în Anexa 2, situaţia detaliată pe vârste se găseşte în Anexa 1)

- Numărul total al alegătorilor care au dreptul de vot interzis este 19.215

- Numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot, la acest scrutin, este 715.752 (situaţia detaliată pe ţări se găseşte în Anexa 3)”, arată reprezentanţii AEP, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, alegătorii care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondenţă (în total 35.917), cât şi pentru votul la o secţie de votare (în total 33.802), prin înregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro, care au domiciliul în România, au fost radiaţi din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin, mai transmite sursa citată.

Prin urmare, din listele electorale permanente din România au fost radiate 63.362 persoane.

Taguri:
aep,
alegători,
număr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici