ALDE a votat excluderea lui Daniel Constantin/ D. Constantin: Acţiunile împotriva mea au fost premeditate. Nu accept politica pumnului în gură

Biroul Politic Executiv al ALDE a votat, joi, excluderea din partid a fostului copreşedinte Daniel Constantin, a declarat, noul lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că propunerea va fi transmisă Delegaţiei Permanente.

577 afișări
Imaginea articolului ALDE a votat excluderea lui Daniel Constantin/ D. Constantin: Acţiunile împotriva mea au fost premeditate. Nu accept politica pumnului în gură

ALDE a votat excluderea lui Daniel Constantin

„A existat popunerea ca Biroul Politic Executiv să ceară Delegaţiei Permanente excluderea domnului Daniel Constantin pentru acţiunile în justiţie îndreptate împotriva partidului şi pentru declaraţiile publice făcute. S-a votat această propunere. Eu nu am votat. Colegii mei au votat şi această propunere va fi înaintată Delegaţiei Permanente, care va avea loc săptămâna viitoare, joi”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că propunerea BPEx al ALDE de a propune excluderea lui Daniel Constantin nu îl bucură, însă, vrea să îi averitizeze pe toţi că nici el şi nici colegii săi nu sunt dispuşi „să încaseze toate prostiile” care sunt spuse la adresa lor.

Tăriceanu a mai spus că până săptămâna viitoare, cei care au semnat acţiunile în justiţie împotriva partidului au posibilitatea să şi le retragă.

„Dacă îşi retrag semnăturile atunci putem în continuare să ne vedem de drum împreună, dacă nu fiecare îşi alege drumul pe care crede că trebuie să meargă şi este mai bine”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

D. Constantin: Acţiunile împotriva mea au fost premeditate. Nu accept politica pumnului în gură

Daniel Constantin a reacţionat joi, după ce Biroul Politic Executiv al ALDE a votat excluderea sa din partid, spunând că este aproape sigur că acţiunile împotriva sa au fost premediate, iar Călin Popescu Tăriceanu a ales să îngroape liberalismul.

”Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluţie poate să se comporte aşa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acţiunea de excludere a mea, Tăriceanu îşi şantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţia, iar abuzul comis să fie certificat. Poziţiile noastre sunt ireconciliabile din cauza principiilor. Nu pot şi nici nu vreau să fac echipă cu un om care zdrobeşte onoarea şi nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este mărturia spuselor mele”, scrie Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că a fost nestatutar şi imoral congresul ALDE.

”Astăzi, la data la care ia măsuri împotriva mea, conducerea partidului pe care a dorit să îl conducă singur, nu este validată în mod oficial la tribunal. Cred, tot mai mult, că acţiunile lui Tăriceanu împotriva mea au fost premeditate. A ales să îngroape liberalismul sub un maldăr de funcţii în care şi-a numit camarila de servili. Acesta este Tăriceanu şi noul ALDE, subordonat total şi obedient, aşa cum doreşte să îl conducă. Eu nu accept politica pumnului în gură! Spre deosebire de el, eu nu mint şi nu comit abuzuri. Întotdeauna când am intrat în casa cuiva mi-am arătat respectul faţă de cei pe care i-am găsit acolo. (...) Sunt proceduri în instanţă pe care le voi susţine în continuare alături de cei care sunt alături de mine”, mai scrie Constantin.

Biroul Politic Executiv al ALDE a votat, joi, excluderea din partid a fostului copreşedinte Daniel Constantin, a anunţat, noul lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că propunerea va fi transmisă Delegaţiei Permanente.

„A existat popunerea ca Biroul Politic Executiv să ceară Delegaţiei Permanente excluderea domnului Daniel Constantin pentru acţiunile în justiţie îndreptate împotriva partidului şi pentru declaraţiile publice făcute. S-a votat această propunere. Eu nu am votat. Colegii mei au votat şi această propunere va fi înaintată Delegaţiei Permanente, care va avea loc săptămâna viitoare, joi”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici