FOTO "Hobbiţii" au existat în realitate. Unde s-ar putea poziţiona pe scara evoluţiei

Deşi "hobbiţii" sunt asociaţi cu scenariile de film, se pare că o fărâmă de adevăr există în ceea ce-i priveşte.

813 afișări
Imaginea articolului FOTO "Hobbiţii" au existat în realitate. Unde s-ar putea poziţiona pe scara evoluţiei

"Hobbiţii" au existat în realitate. Unde s-ar putea poziţiona pe scara evoluţiei

Potrivit unui studiu, citat de The Independent, o specie de umanoizi, denumiţi ,"hobbiţi"' din cauza înălţimii lor mici, ar putea fi printre primele forme ale umanităţii.

Încă din momentul descoperirii rămăşiţelor din Indonezia, în anul 2003, cercetătorii au încercat să afle unde se poziţionează "hobbiţii'' pe scara evoluţiei, scrie Descoperă.

Acum, oamenii de ştiinţă din Australia susţin că Homo floresiensis, după cum au fost denumiţi hobbiţii, erau înrudiţi cu Homo habilis, locuitorii ai Africii în urmă cu 1,75 de milioane de ani, reprezentând prima specie de om cunoscută. Astfel, cercetătorii susţin că ar putea exista posibilitatea ca hobiţii să fi evoluat pe continentul african cu mult timp înaintea Homo habilis, după apariţie migrând către Indonezia şi alte zone ale lumii.

Citeşte continuarea articolului pe Descoperă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici