Alianţa pentru alegeri corecte va monitoriza prezidenţialele şi referendumul

Alianţa pentru alegeri corecte, formată din ProDemocraţia, Cartel Alfa şi Agenţia de Monitorizare a Presei, intenţionează să monitorizeze alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie, precum şi organizarea referendumului, dacă acesta va avea loc, a anunţat, luni, Cristian Pârvulescu.

20 afișări
Imaginea articolului Alianţa pentru alegeri corecte va monitoriza prezidenţialele şi referendumul

Alianţa pentru alegeri corecte va monitoriza prezidenţialele şi referendumul (Imagine:Darius Mitrache/ Mediafax Foto)

Alianţa pentru alegeri corecte, formată din ProDemocraţia, Cartel Alfa şi Agenţia de Monitorizare a Presei, intenţionează să monitorizeze procesul alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie, precum şi organizarea referendumului privind Parlamentul unicameral, dacă acesta va avea loc, a anunţat Cristian Pârvulescu, preşedinte ProDemocraţia.

Pârvulescu a precizat, la o conferinţă de presă, că acest lucru este necesar având în vedere că niciodată în România nu s-a întâmplat ca o campanie electorală să se desfăşoare pe asemenea tensiuni politice. El a spus că sunt semne de întrebare privind creşterea numărului secţiilor de votare de la 18.000, cât erau la alegerile europarlamentare, la 23.000, în condiţiile în care scade numărul celor care votează.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petre Dandea, a arătat că există suspiciuni faţă de modul în care Executivul organizează alegerile, deoarece au fost înfiinţate multe secţii de votare speciale, dând ca exemplu faptul că la Adunaţii Copăceni sunt secţii speciale, în timp ce la Sinaia, unde se aşteaptă mai muţi turişti în aceea perioadă, nu există asemenea secţii speciale.

ProDemocraţia şi Blocul Naţional Sindical Cartel alfa intenţionează să monitorizeze publicitatea stradală a candidaţilor Crin Antonescu, Corneliu Vadim Tudor, George Becali, Mircea Geoană, Sorin Oprescu şi Traian Băsescu, din 14 oraşe şi 6 sectoare ale Bucureştiului, a mai spus Pâvulescu. El a adăugat că ProDemocraţia va recruta 1000 de observatori pentru aceste alegeri pentru a observa, în mod deosebit secţiile de votare cu probleme, activitatea BEC, activitatea primarilor şi a acţiunilor pe care partidele politice le întreprind în campanie şi în ziua votului.

"Vrem să aflăm ce au făcut politicienţii în localităţi, ce programe au făcut, ce ajutoare s-au dat", a adăugat Pârvulescu.

El a mai spus că va fi observată şi organizarea referendumului dacă acesta va avea loc şi că nu exclude ipoteza ca acest referendum să aibă loc pe 6 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici