Alianţa România Dreaptă, lansată oficial. Ungureanu: România e mutilată, desfigurată, strâmbată şi trebuie îndreptată

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, platforma program a Alianţei România Dreaptă (ARD).

3421 afișări
Imaginea articolului Alianţa România Dreaptă, lansată oficial. Ungureanu: România e mutilată, desfigurată, strâmbată şi trebuie îndreptată

Alianţa România Dreaptă se lansează oficial (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

UPDATE: Ungureanu: România e mutilată, desfigurată, strâmbată şi trebuie îndreptată

"De cinci luni puterea de stânga mutilează România. După cinci luni de putere a stângii, România e o ţară desfigurată, strâmbată, şi încă nu s-a terminat. Guvenanţii calcă în picioare statul de drept, democraţia, opţiunea euro-atlantică. Guvernanţii, în toiul crizei economice globale, îşi antrenează cetăţenii înr-o criză politică şi instituţională profundă, cu efecte negative asupra credibilităţii externe, a nivelului de trai, a investiţiilor", a spus Ungureanu.

El a spus că România este o ţară jefuită, pentru că guvernanţii vând un combinat ca Oltchim oricui şi oricum şi o ţară batjocorită, pentru că un "premier plagiator" deschide anul şcolar.

"România e o ţară în suferinţă, strâmbată. O ţară în care guvernanţii îşi bat joc de cetăţeni vânzând Oltchim oricui şi oricum este o ţară jefuită, o ţară strâmbată. O ţară în care un prim-ministru plagiator deschide anul şcolar este o ţară batjocorită, o ţară strâmbată. România a rezistat puterii rău-făcătoare a stângii, nu s-a frânt, dar este o ţară strâmbată", a spus Ungureanu.

El a susţinut că România trebuie îndreptată şi a arătat că acesta este şi motivul pentru care forţele politice de drepta s-au unit.

"România trebuie să se îndrepte. De aceea ne-am unit în alianţa forţelor de dreapta: pentru o România dreaptă!", a spus Ungureanu.

El a precizat că în scurt timp ARD va propune un îndreptar politic şi de guvernare, iar la parlamentare va susţine candidaţi oneşti şi drepţi.

UPDATE: Blaga - Miniciuna a ajuns politică de stat, primul mincinos este premierul Ponta

"Uitaţi-vă în ce hal au adus ţara Ponta, Antonescu, Voiculescu. Peste tot ură, vrajbă, dezbinare. Societatea e polarizată, nimic nu se mai construieşte. În cinci luni de guvernare, stânga socialistă a dovedit incompetenţa, a reuşit să sădească sămânţa vrajbei în viaţa noastră", a spus Blaga.

"Guvernarea USL îşi arată roadele: promisiuni neonorate, instabilitate, insecuritate, creşterea sărăciei. Minciuna a ajuns politică de stat, dar primul mincinos din păcate este chiar primul-ministru", a spus Blaga.

El a spus că în patru luni România a fost pârjolită de-a dreptul, instituţiile statului au fost răvăşite, destabilizate, iar USL a reuşit să aducă România în anii '90.

"Niciodată România nu a fost mai aproape de prăpastie. Era să ne prăbuşim. Experimentele USL au adus România aproape de izolare, ne-au rupt de lume. Ponta şi Antonescu şi-au bătut joc de ani întregi de muncă ai acestui popor. USL a depărtat România de Schengen", a spus Blaga.

Liderul PDL a arătat că e momentul ca această pagină neagră de istorie să fie ruptă.

"Noi propunem normalitatea, care înseamnă democraţie, stat de drept, domnia legii. Proiectul nostru e să ne unim forţele într-o alianţă puternică, curată, care să îndrepte răul făcut României de guvernarea socialistă, care să apere democraţia şi statul de drept, care să consolideze democraţia, pentru o Românie dreaptă", a spus Blaga.

El a arătat că începând de sâmbătă ARD este gata de drum.

"A venit vremea să turăm motoarele să intrăm în linie dreaptă. România are nevoie de normalitate", a spus Blaga.

UPDATE: Pavelescu - ARD se opune unei conspiraţii de tip mafiot împotriva românilor

"Alianţa se opune în lupta politică nu unei forţe politice de stânga, ci unei conspiraţii împotriva românilor, o conspiraţie de tip mafiot, cu rădăcini în sistemul securisto-comunist. USL nu este altceva decât o maşină de propagandă susţinută de baronii abonaţi la banii publici", a spus Pavelescu.

El a arătat că USL este "antinaţională şi antieuropeană" şi a menţionat că Alianţa România Dreaptă "are obligaţia să continue drumul european al României".

UPDATE: Raluca Turcan - Am ajuns să mă satur să văd plângăcioşi, să văd bocitoare politice

"Eu sunt femeie. Am ajuns să mă satur să văd plângăcioşi. Am ajuns să mă satur să văd bocitoare politice. Vreau să văd oameni de stat dedicaţi interesului naţional, vreau să văd oameni bătăioşi", spus Raluca Turcan.

UPDATE: Stănişoară - Guvernarea USL o putem caracteriza prin trei cuvinte: prostie, hoţie şi minciuni

"USL condus de binomul toxic Ponta-Antonescu înseamnă mai rău pentru România. Guvernarea USL o putem caracteriza prin trei cuvinte: prostie, hoţie şi minciuni", le-a spus Stănişoară democrat-liberarilor reuniţi la Palatul Parlamentului pentru a aproba platforma program a Alianţei România Dreaptă.

Stănişoară a mai spus că dezamăgirea oamenilor după guvernarea USL oferă o şansă ARD pentru existenţa unui element de comparaţie între guvernarea USL şi coagularea forţelor de dreapta.

"Parafrazându-i pe Caţavenci, ai noştri sunt mai inteligenţi ca ai lor", a adăugat Stănişoară, apreciind că democrat-liberalii sunt "mai buni decât reprezentanţii USL".

UPDATE: Preda - Să fim solidari în PDL, corecţi în ARD şi necruţători cu USL.Dacă vor război, război vor avea

Preda l-a criticat pe Victor Ponta pentru că are un discurs în ţară şi altul "pentru export", amintind că premierul a spus la Bruxelles că în România s-a încheiat criza politică.

"Criza politică nu s-a încheiat şi nu se va încheia câtă vreme Victor Ponta este la Guvern. Criza politică nu se va încheia până când Victor Ponta nu va pleca de la Guvern, deoarece coabitare cu forţa nu se poate", a spus Cristian Preda.

El a arătat că singurul interes al USL este acela de a acapara instituţiile statului, în dispreţul legii.

"Coabitare pentru USL înseamnă fie suspendare, fie război. Dacă vor război, război vor avea", a adăugat prim-vicepreşedintele PDL, care a arătat că Alianţa România Dreaptă a fost constituită pentru "a pune capăt aventurii numite USL".

Preda a apreciat că prima probă a acestei alianţe o constituie alegerile parlamentare din 9 decembrie şi a avertizat că, în cazul în care această probă nu va fi o reuşită, atunci cea de a doua probă va fi abia în 2014. El a mai spus că democrat-liberalii trebuie să-şi propună să obţină 30% din mandate, iar cuvântul cheie în interiorul partidului ar trebui să fie "solidaritate".

"Mi s-ar părea sinucigaş ca la nivelul filialelor să înceapă dispute, să înceapă răfuieli. Orice fisură în filiale ne va costa pe toţi", a subliniat Preda.

El le-a mai spus democrat-liberalilor că în relaţiile cu partenerii de alianţă vor trebui să fie corecţi în ce priveşte candidaturile.

"Nu va fi o competiţie politică între noi şi aliaţii noştri", a adăugat Preda, care a apreciat că PDL are nevoie şi de mobilizarea celor care lucrează atât în mediul privat, cât şi în sectorul public

UPDATE: Ungureanu - Nu ne va fi uşor în alianţă; obiectivul Forţei Civice este guvernarea

"Nu ne va fi uşor într-o alianţă. Asupra conducerii partidului, asupra conducerilor locale se aşează o foarte grea responsabilitate. (...) Ce trebuie să reţinem, pentru că înotăm într-un ocean învolburat, e speranţa şi obiectivul nostru: speranţa pe care o putem oferi cetăţenilor şi obiectivul nostru - acela de a fi la guvernare", a spus Ungureanu.

El le-a cerut delegaţilor prezenţi la Consiliul Naţional, reunit la Parlament, să fie moderaţi, înţelepţi, să aibă o judecată limpede, clară şi să vadă dincolo de obiectivul alegerilor parlamentare.

"Istoria partidului nostru nu începe într-o zi de august ca să se încheie într-o zi de decembrie. Acest partid trebuie să trăiască atât cât trăieşte democraţia în România. Şi aşa va fi!", a spus Ungureanu.

El a spus că fiecare candidat din partea FC la parlamentare va depune în dosar şi demisia în alb, astfel încât, în cazul în care nu respectă sau dispreţuieşte voinţa electorilor şi a partidului, "să ne putem despărţi de cel care ne-a folosit în loc să fie folositor ţării".

"Ştim foarte bine că alianţa este capabilă de o guvernare bună, este capabilă să dea miniştri şi prim-miniştri buni, să dea un preşedinte pentru România. Nu trăim vremuri uşoare, iar în vremuri grele apar oameni de nădejde. Când soarele străluceşte şi când curg râuri de lapte şi miere, apar foarte mulţi. Eu sunt convins că nimeni din această sală nu face parte din această categorie. Suntem o echipă strânsă, unită şi că un partid ca al nostru nu-şi trage seva din afaceri cu statul sau baroni locali necinstiţi, ci din contribuţia noastră. Noi suntem curaţi, suntem un model pentru viitor", a mai susţinut Ungureanu.

UPDATE: CNC al Forţei Civice - 30 de voturi împotriva intrării în ARD

Consiliul Naţional de Conducere al Forţei Civice a adoptat, sâmbătă, cu 417 voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, intrarea partidului în alianţa electorală intitulată "Alianţa România Dreaptă" (ARD).

La reuniunea CNC al FC de sâmbătă, convocată la Palatul Parlamentului, au participat 448 de delegaţi.

UPDATE: CNC al PDL a adoptat în unanimitate platforma ARD

Hotărârea a fost supusă la vot de către preşedintele partidului, Vasile Blaga.

Conform acesteia, CNC aprobă decizia Colegiului Director al partidului privind politica electorală la nivel naţional pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

De asemenea, CNC adoptă platforma program a ARD.

Votul a fost deschis, iar membrii CNC s-au exprimat în unanimitate în favoarea adoptării acestei hotărâri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici