Ambasada britanică, despre cazul Ochi: Urmărim deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor

Ambasada Marii Britanii continuă să urmărească îndeaproape situaţia din domeniul judiciar din România, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor, şi împărtăşeşte preocuparea CE din raportul MCV privind "succesul limitat" al cererilor DNA de ridicare a imunităţii unor parlamentari.

99 afișări
Imaginea articolului Ambasada britanică, despre cazul Ochi: Urmărim deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor

Ambasada britanică, despre cazul Ochi: Urmărim deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor (Imagine: Mediafax Foto / Bogdan Maran)

"Ambasada Marii Britanii la Bucureşti continuă să urmărească îndeaproape situaţia din domeniul judiciar din România, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor", a precizat, joi, la solicitarea MEDIAFAX, misiunea diplomatică, în urma respingerii de către Camera Deputaţilor a cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

"Am luat cunoştinţă şi împărtăşim preocuparea arătată în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) legat de faptul că «DNA a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale privind ridicarea imunităţii unor membri ai legislativului pentru a permite deschiderea de investigaţii şi aplicarea unor măsuri preventive de detenţie»", se arată în răspunsul Ambasadei Marii Britanii.

Totodată, Ambasada reiterează faptul că "egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii reprezintă un important principiu democratic".

Reacţia Ambasadei britanice vine după cea a Ambasadei SUA, care a precizat că "nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere".

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă".

Deputaţii s-au exprimat asupra solicitării DNA prin vot secret cu bile.

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventivă, că nu credea să ajungă vreodată subiect de spectacol mediatic şi că în pofida dificultăţilor a rămas un om onest şi are toată deschiderea pentru justiţie.

DNA a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie.

Ochi este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici