Ambasada SUA, după votul din Cameră: Imunitatea nu trebuie abuzată. Reducerea corupţiei, esenţială

Ambasada SUA la Bucureşti a reacţionat miercuri faţă de votul din Camera Deputaţilor în privinţa imunităţii lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, precizând că, deşi nu comentează cazuri individuale, reducerea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României.

3262 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA, după votul din Cameră: Imunitatea nu trebuie abuzată. Reducerea corupţiei, esenţială

Ambasada SUA, după votul din Cameră: Imunitatea nu trebuie abuzată. Reducerea corupţiei, esenţială (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Aşa cum am arătat şi în trecut, diminuarea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României. Deşi nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democraţiei este acela că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu poate fi abuzată pentru a-i proteja pe indivizi de răspundere în faţa legii", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA, remis MEDIAFAX.

Ambasada SUA mai precizează că anchetele în cazurile de corupţie trebuie să-şi urmeze cursul firesc, astfel încât justiţia să nu fie obstrucţionată şi să poată să se pronunţe în aceste dosare.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererile DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Mădălin Voicu, în timp ce în cazul lui Nicolae Păun, cercetat în acelaşi dosar, deputaţii au amânat o decizie privind arestarea preventivă, dar au încuviinţat reţinerea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici