Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a început cu dreptul prin continuarea Acordului cu FMI

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, afirmă că Guvernul Victor Ponta "a început cu dreptul", pentru că a asigurat că politicile economice ale României vor continua în cadrul Acordului cu FMI, BM şi CE.

632 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a început cu dreptul prin continuarea Acordului cu FMI

Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a început cu dreptul prin continuarea Acordului cu FMI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Oficialul britanic apreciază, într-un comentariu intitulat "Noul guvern al României în prima săptămână", postat pe blogul său, că "Acordul cu FMI indică ceea ce România are de făcut, atât în privinţa consolidării fiscale şi reformelor structurale, dar şi pentru crearea unei căi spre creşterea economică sustenabilă".

"Într-o perioadă de incertitudine în economia Europei, asigurarea că România rămâne în Acordul cu FMI este importantă pentru investitori şi partenerii internaţionali ai ţării. Aşa cum a punctat Jeffrey Franks de la FMI în concluziile misiunii sale prezentate săptămâna trecută, priorităţile acum sunt continuarea reformelor în zona companiilor de stat şi obţinerea unor noi progrese în reducerea arieratelor guvernamentale", apreciază ambasadorul Harris.

El adaugă că o altă evoluţie pozitivă petrecută săptămâna trecută este "adoptarea unanimă de către Parlamentul României a legii care implementează noul Cod de Procedură Civilă".

"Aceasta era una dintre principalele cerinţe în efortul României de a reforma sistemul judiciar şi de a combate corupţia desfăşurate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE. Consider această reformă fundamentală pentru că adaugă la fundaţia unei economii de succes şi unei funcţionări eficiente a statului", apreciază ambasadorul Marii Britanii.

Diplomatul aminteşte că în ultimele luni s-au făcut unele progrese în domeniul judiciar din România, mai ales prin adoptarea legislaţiei privind confiscarea extinsă a averilor şi în procesele unor cazuri de corupţie la nivel înalt.

"Una dintre priorităţile principale ale Guvernului ar fi şi să asigure că toate aceste evoluţii vor continua", concluzionează Martin Harris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici