Ambasadorul Germaniei: "Ne dorim stabilitate, predictibilitate şi continuarea luptei anticorupţie"

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a transmis miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru buna desfăşurare a relaţiilor bilaterale este nevoie de stabilitate şi predictibilitate, iar România să continue lupta anticorupţie

280 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Germaniei: "Ne dorim stabilitate, predictibilitate şi continuarea luptei anticorupţie"

Ambasadorul Germaniei: "Ne dorim stabilitate, predictibilitate şi continuarea luptei anticorupţie" (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

''Pentru ca aceste oportunităţi ce decurg din politica europeană şi din relaţiile bilaterale să se concretizeze şi să devină realitate, noi, partenerii europeni şi cei internaţionali ai României, precum şi mediul de afaceri, ne dorim mai cu seamă un lucru: stabilitate şi predictibilitate. Şi continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în ţară, nu în ultimul rând spre binele economic al României însăşi'', a spus ambasadorul Germaniei.

Întrebat cum vede intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal, diplomatul a admis că nu este în măsură să spună cum se va realiza acest lucru, dar că, în opinia sa, trebuie să existe un dialog ''deschis şi transparent'' între Parlamentul României şi experţi şi că trebuie consultaţi toţi partenerii implicati. Cord Meier-Klodt şi-a exprimat respectul pentru performanţele atinse de România în ultimii ani şi a precizat că reformele trebuie continuate.

''Şi eu voi reitera acest mesaj reprezentanţilor Guvernului României, pe care doresc să îi vizitez succesiv, cât mai curând posibil,şi-mi voi formua dorinţa expresă ca România să-şi continue cursul reformelor, să păşească în continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani în urmă şi să confere un caracter ireversibil realizărilor sale'', a conchis diplomatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici