Anastase: Deputaţilor PSD şi PNL care nu au participat la şedinţă li se va tăia 21% din diurnă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, marţi, după şedinţa de vot final asupra proiectelor de lege la care deputaţii PSD şi PNL nu au participat, că parlamentarilor care au absentat li se va tăia 21% din diurna de şedinţă, conform noului Regulament adoptat.

18 afișări
Imaginea articolului Anastase: Deputaţilor PSD şi PNL care nu au participat la şedinţă li se va tăia 21% din diurnă

Anastase: Deputaţilor PSD şi PNL care nu au participat la şedinţă li se va tăia 21% din diurnă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Anastase a făcut această precizare după ce deputatul PDL Gelu Vişan a spus, în plen, că, potrivit noilor prevederi ale Regulamentului, articolul 144 alineat 5, votat marţi, preşedintele Camerei poate dispune ca toţi parlamentarii aflaţi în clădirea Camerei Deputaţilor să se prezinte la vot, sub sancţiunea de fi trecuţi absenţi.

Sesiunea de vot final s-a desfăşurat în lipsa reprezentanţilor PSD şi PNL, care au părăsit sala, acuzând puterea că a defectat sistemul electronic de vot. După plecarea opoziţiei, Roberta Anastase a dispus efectuarea unui apel nominal pentru verificarea cvorumului şi a adresat mai multe îndemnuri parlamentarilor PDL, UDMR şi minorităţi pentru a fi verificate cartelele de vot.

"Liderii de grup să-şi confirme că au oamenii în sală! (...) Verificaţi ce cartelă nu merge! Aţi identificat cartelele care nu merg? Le introduceţi până la capăt! Mă refeream la cartele", a spus Anastase.

Pe lângă apelul nominal, preşedintele Camerei a solicitat deputaţilor aflaţi în sală să facă de două ori un vot test şi să voteze "da". În urma acestor voturi test, din 172 de deputaţi care şi-au înregistrat prezenţa, 170 au votat "da", iar unul abţinere.

"Să nu mai iasă nimeni din sală", a mai spus Anastase, înainte ca parlamentarii să înceapă să voteze.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a afirmat, după vot, că s-a demonstrat care este adevărata majoritate, arătând că toate încercările PSD de a arăta altceva au eşuat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici