Anastase: În afară de istericale, ONG-urile pentru protecţia animalelor nu au făcut nimic

Deputatul PDL Roberta Anasase acuză că organizaţiile non-guvernamentale care se ocupă de protecţia animalelor nu au făcut nimic "în afară de istericale", precizând că ea nu a votat legea privind eutanasierea câinilor.

284 afișări
Imaginea articolului Anastase: În afară de istericale, ONG-urile pentru protecţia animalelor nu au făcut nimic

Anastase: În afară de istericale, ONG-urile pentru protecţia animalelor nu au făcut nimic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"ONG-urile pe animale, în afară, scuzaţi-mă că sunt aşa de dură, dar este o realitate, de istericale, nu au făcut nimic, cea mai mare parte dintre ele", a afirmat Roberta Anastase, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Ea a relatat o discuţie pe care avut-o cu fostul primar al Ploieştiului, care i-a povestit cum, la o întâlnire cu iubitorii de animale din Ploieşti, le-a promis acestora că primăria va construi încă un adăpost pentru maidanezi şi le-a cerut reprezentanţilor acestor ONG-uri să-l ajute la strângerea de semnături de la ploieşteni în favoarea acestei iniţiative, lucru pe care aceştia l-au refuzat.

Roberta Anastase a spus, de asemenea, că nu a votat legea care permite eutanasierea câinilor comunitari nerevendicaţi sau adoptaţi, abţinându-se de la vot.

Anastase a mai spus că, în opinia sa, principala problemă legată de gestionarea acestei situaţii o reprezintă faptul că mulţi dintre deţinătorii de câini de rasă comună nu-şi sterilizează animalele, iar atunci când acestea se înmulţesc aruncă puii pe străzi, fără a încerca să le găsească stăpân.

"Problema este să pornim de la cauză, că dacă nu oprim producţia tu degeaba faci un carnagiu la nesfârşit", a adăugat Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici