Antonescu a depus 16 iniţiative în patru ani de mandat; niciuna nu a devenit lege

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a depus, în mandatul actual, 16 iniţiative legislative, dar niciuna dintre acestea nu a devenit lege, liderul liberal aflându-se pe locul trei, alături de Anghel Iordănescu, în topul senatorilor cu cele mai puţine iniţiative devenite legi, potrivit IPP.

213 afișări
Imaginea articolului Antonescu a depus 16 iniţiative în patru ani de mandat; niciuna nu a devenit lege

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Institutul pentru Politici Publice a dat publicităţii, vineri, un raport care conţine un clasament al senatorilor cu cele mai puţine iniţiative devenite legi, pe primul loc aflându-se senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, care a depus, în patru ani de mandat, 10 iniţiative, niciuna devenită lege.

El este urmat de senatorii Varujan Vosganian (PNL) şi Constantin-Sever Cibu, ambii cu câte 15 iniţiative depuse în patru ani, niciuna devenită lege.

Senatorul Cristian David (PNL) a depus, la rândul său, 13 iniţiative, din care una a devenit lege, în timp ce Miron Mitrea (PSD) a depus 15 iniţiative, din care două au devenit legi.

Senatorul Albert Almos (UDMR), a depus opt iniţiative, din care trei au devenit legi, în timp ce Tudor Panţâru (PDL) a depus 15 iniţaitive, din care trei au devenit legi.

La polul opus, topul senatorilor cu cele mai multe propuneri legislative devenite legi este condus de Emilian Frâncu (PNL), care a iniţiat în patru ani de mandat 135 de iniţiative, din care 22 au devenit legi, el având un procent de eficienţă de 16%.

Frâncu este urmat de senatorii Gheorghe Bîrlea (PDL, 15% eficienţă), Gheorghe David (PDL, 15% eficienţă), Nicolae Dobra (independent, 15% eficienţă), Sorin Fodoreanu (PDL, 15$ eficienţă), Doina Silistru (PSD, 14% eficienţă), Iulian Urban (independent, 13% eficienţă), Alexandru Cordoş (PSD, 10% eficienţă) şi Laurenţiu Florian Coca (PSD, 9% eficienţă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici