Antonescu: Băsescu face afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, dăunătoare României

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut, marţi, că declaraţiile de luni ale "preşedintelui legal", Traian Băsescu, sunt "iresponsabile", de "maximă gravitate" şi dăunătoare României, care intră în registrul obişnuit al preşedintelui "aşa-zis jucător", "participant activ la campaniile electorale".

863 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu face afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, dăunătoare României

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a susţinut, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu "deţine legal, dar nu legitim" funcţia supremă în stat şi a arătat că responsabilitatea sa trebuie să fie maximă, chiar şi în aceste circumstanţe.

Liderul liberal a subliniat că afirmaţiile care se pot face în timpul campaniei trebuie să implice o responsabilitate cu atât mai mare cu cât cel care le face are o funcţie oficială.

"Traian Băsescu, după cum era de aşteptat, a intrat în campanie. În intervenţia sa a făcut din nou, parcă mai apăsat ca niciodată, o serie de afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate, profund dăunătoare României", a spus Antonescu.

El a arătat că este inacceptabil pentru un şef de stat să afirme despre propria ţară, pe care o conduce, că nu este credibilă sau că nu este un stat de drept.

"Traian Băsescu, care legal îndeplineşte funcţia de preşedinte, declară despre România că nu e stat de drept. Asta e o afirmaţie defăimătoare, foarte gravă la adresa României, care naşte întrebarea: Ce fel de stat este România, ce anume e Traian Băsescu în acest stat, care e rolul său? Dacă nu stat de drept, atunci este stat dictatorial, autoritar, regim bananier? Care e situaţia preşedintelui? E şeful acestui stat, e ostatic, e prizonier, s-a întâmplat în România o lovitură de stat împotriva voinţei sale? Am vrea răspuns la aceste întrebări", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat, referindu-se la afirmaţiile lui Traian Băsescu despre desemnarea viitorului premier, că răspunsul şefului statului a fost unul "inacceptabil şi periculos" şi l-a acuzat că prin expresia "interes naţional" Băsescu înţelege arbitrariul perfect.

"Traducerea mea pentru folosirea conceptului de «interes naţional» e bunul plac, e expresia arbitrariului perfect. Eu, Traian Băsescu, stabilesc care e interesul naţional, fără să mă intereseze deloc ce votează oamenii, stabilesc eu cine trebuie să formeze Guvernul, indiferent de rezultatul alegerilor", a spus Antonescu.

El a arătat că nimeni din USL sau dintre cetăţenii care vor vota USL nu-i vor permite lui Traian Băsescu "să-şi bată joc de votul lor, de statul de drept din România, de lucrurile elementare dintr-un stat democratic, acelea care duc la exprimarea voinţei populare şi la dreptul de a lege cine-i reprezintă pe cetăţeni".

Întrebat dacă ieşirea lui Traian Băsescu de luni poate constitui o filă dintr-un eventual dosar de suspendare, Antonescu a precizat: "Nu dorim să facem lucrurile în aşa fel încât poate-poate ajungem la o suspendare. Nu dorim o criză politică, dar nimeni nu va permite să facem alegeri degeaba ca să iasă Băsescu să spună «Eu cu Lăzăroiu am decis aşa». Asta nu va permite nimeni de dragul de a nu avea o criză, pentru că atunci vom avea criza perfectă".

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici