Antonescu: Băsescu face pe dracu în patru să nu existe un interimar pe care să nu-l poată controla

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că Traian Băsescu "doreşte să facă pe dracu în patru, cum se spune în popor, dacă tot e suspendat, să nu existe un interimar pe care să nu îl poată controla".

1221 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu face pe dracu în patru să nu existe un interimar pe care să nu-l poată controla

Antonescu: Băsescu face pe dracu în patru să nu existe un interimar pe care să nu-l poată controla (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Cred că Traian Băsescu doreşte să facă pe dracu în patru, cum se spune în popor, dacă tot e suspendat, să nu existe un interimar pe care să nu-l poată controla, de genul domnului Vasile Blaga", a explicat Antonescu prezenţa lui Băsescu la Curtea Constituţională, amintind şi faptul că Traian Băsescu a vorbit despre un weekend pe care îl va petrece în mijlocul familiei şi l-a petrecut tot la vechiul loc de muncă.

Crin Antonescu a spus că nu va merge la şedinţa CCR, pentru că a trimis în calitate de preşedinte al Senatului toată documentaţia, punctul de vedere instituţional care i-a fost solicitat.

"Nu eram obligat, nici nu am ţinut să merg acolo în faţa Curţii. Cred că lucrurile sunt foarte clare şi nu putem avea dubii asupra verdictului pe care Curtea îl va da. Cred că domnul Băsescu ştie", a mai declarat preşedintele PNL.

Potrivit lui Antonescu, era dreptul lui Traian Băsescu să participe la şedinţa Curţii Constituţionale, pentru că era petendul.

"Dânsul făcuse sesizarea şi, dacă mă întrebaţi, cred că domnul Traian Băsescu nu e deloc încântat de această suspendare. Cred că a vrut să obţină sau ar vrea să obţină de la Curte fie invalidarea suspendării, fie invalidarea alegerii celor doi preşedinţi ai Camerelor", a spus liderul liberal.

El s-a referit şi la reunirea CC.

"Ştiau foarte bine că urma la câteva ore o şedinţă care era destul de probabil să ducă la suspendare, şedinţa s-a terminat nu foarte târziu, nu s-a terminat la trei noaptea, s-a terminat spre ora 21.00. Curtea se putea reuni şi în acea seară, pentru că este vorba de vacanţa celei mai înalte funcţii în stat, nu a făcut-o. Nu a făcut-o nici sâmbătă dimineaţă, nici sâmbătă după-amiază, nici duminică toată ziua. Evident este dreptul Curţii, aici nu avea termen, când aveam dreptul să cerem un termen Curţii, l-am cerut, aici nu aveam acest drept, e decizia Curţii când se reuneşte", a mai arătat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici