Antonescu: Băsescu organizează o conspiraţie împotriva democraţiei şi a statului de drept

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, organizează împreună cu oamenii săi o "conspiraţie împotriva democraţiei şi statului de drept", menţionând că acesta beneficiază de sprijinul unor instituţii interne şi externe.

1756 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu organizează o conspiraţie împotriva democraţiei şi a statului de drept

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Acuzaţia a fost formulată de Antonescu într-o emisiune la Antena 3, făcând referire în principal la "coincidenţa" acţiunilor Parchetului General şi a unor reprezentanţi ai Curţii Constituţionale în raport cu declaraţiile publice ale lui Traian Băsescu.

"Un om (Traian Băsescu, n.r.) care e deja la marginea legii şi care încearcă pur şi simplu o conspiraţie împotriva democraţiei şi statului de drept, asta trăim de fapt (...) În această conspiraţie pe care Traian Băsescu şi oamenii săi o organizează împotriva statului de drept în România nu au voie să participe nimeni dintre oamenii şi instituţiile care reprezintă democraţia pe lumea asta, de la ambasadorul SUA la preşedintele Comisiei de la Veneţia", a susţinut Antonescu.

Preşedintele interimar a afirmat că Traian Băsescu beneficiază de complicitatea unor instituţii publice din România, dar şi de susţinea unor instituţii externe. "Există în continuare o susţinere sub forme speciale care i se acordă lui Traian Băsescu de oameni şi instituţii din afara României şi acest lucru nu este corect", a menţionat Antonescu.

În plus, el a ţinut să sublinieze faptul că Parchetul General ar fi trebuit să aibă o poziţie publică în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu.

"Am o problemă cu anumite decizii şi cu coincidenţa deciziilor Parchetului şi dictările lui Traian Băsescu de la gard (...) Eu cred că cineva, dacă nu procurorul general, cineva în numele instituţiei trebuia să comunice public în aceste zile. Parchetului şi credibilităţii sale îi dăunează lanţul de coincidenţe, cineva ar fi trebuit să iasă şi să spună «Cetăţene Băsescu, te rugăm frumos, noi poate o să mai chemăm pe unii, poate că o să mai inculpăm pe unii, pentru că de dreptul nostru, avem suspiciuni, corect. Nu mai ieşi la gard să mai ţipi cine trebuie arestat, că ne pui într-o situaţie proastă pe noi cei de la Parchet. Taci, că nu ştii tu cine trebuie arestat»", a mai afirmat preşedintele interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici