Antonescu: În niciun fel premierul nu a sugerat măcar demisia ministrului de Interne. Când PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta nu a sugerat în niciun moment demisia ministrului Radu Stroe, iar în momentul în care PNL va dori să schimbe din funcţie un ministru, o va face.

359 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În niciun fel premierul nu a sugerat măcar demisia ministrului de Interne. Când PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba

Crin Antonescu (Imagine; Bogdan Iordache/ Mediafax foto)

Întrebat de ce mai este încă în funcţie ministrul Radu Stroe, după tragicul accident de avion, în urma căruia au murit doi oameni, Antonescu a răspuns: "Pentru că asta a fost decizia primului-ministru".

"În momentul în care PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba, adică va cere premierului revocarea. Aceasta a fost decizia primului-ministru, în baza raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a făcut şi am fost de accord cu ea", a mai declarat Crin Antonescu.

Despre declaraţia lui Radu Stroe potrivit căreia regretă faptul că această tragedie a avut loc în mandatul său, Antonescu a spus: "Cred că în astfel de moment, de asta e greu să fii ministru, demnitar, pentru că trebuie să înţelegi că orice declaraţie, orice cuvânt, orice expresie a chipului în asemenea moment de mare emoţie publică sunt importante. Dar asta nu este prima noastră problemă, ci funcţionarea instituţiilor şi respectarea procedurilor".

Preşedintele PNL a mai spus că decizia demiterii unui secretar de stat din MAI a fost luată de premier. "În niciun fel, domnul prim-ministru nu a sugerat, măcar, demisia ministrului de Interne şi eu m-am opus. Să fie foarte limpede că avem un Executiv, avem nişte proceduri, există o răspundere specifică a Executivului şi în sensul acesta este foarte important ce a propus premierul".

Despre faptul că în acest accident au murit oameni, liderul PNL a răspuns: "Bun, pe logica asta trebuie să demisioneze tot Guvernul şi nu mai avem Guvern niciodată dacă există deficienţe".

Crin Antonescu a explicat că este important faptul că s-au luat măsuri, apreciind că "demisia unui secretar de stat nu e puţin lucru", acesta fiind direct responsabil de zona respectivă şi a ţinut să precizeze că nu s-a discutat în PNL despre demisia lui Radu Stroe.

Întrebat dacă Radu Stroe are o bilă neagră, în urma acestui eveniment, Antonescu a comentat: "Nu mă ocup aici cu repartizarea de bile. Atribuirea bilelor este problema dumneavoatră, este chiar meseria dumneavoastră".

Antonescu a mai spus că situaţia lui Radu Stroe nu e comparabilă cu cea a fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, care şi-a dat demisia în urma unor declaraţii nepotrivite.

"Nu cred că sunt declaraţii comparabile. Eu regret faptul că din întâmplarea cu ministrul Barbu nu s-a reţinut ceea ce totuşi era semnificativ, că şi în România un ministru îşi poate da demisia pentru o declaraţie nefericită, că se procedează civiliat din punct de vedere politic", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici