Antonescu, întrebat dacă o schimbă pe Mănescu: Nu, cred că are dreptate când spune că a făcut totul în cazul accidentului din Apuseni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu intenţionează să o schimbe pe Ramona Mănescu de la Transporturi, precizând că până la proba contrarie consideră că ministrul are dreptate când afirmă că a făcut tot ceea ce putea face în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

716 afișări
Imaginea articolului Antonescu, întrebat dacă o schimbă pe Mănescu: Nu, cred că are dreptate când spune că a făcut totul în cazul accidentului din Apuseni

Ramona Mănescu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile Ramonei Mănescu cu privire la faptul că a făcut tot ceea ce putea să facă în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

"Până la proba contrară, eu cred, asemenea cu primul-ministru şi asemenea cu raportul care s-a dat, cred că are dreptate. Nu pot comenta afirmaţiile sau declaraţiile unui procuror deoarece nu ştiu... domnia sa face cercetarea respectivă, are probabil temeiuri să spună asta şi la un moment dat va spune tot ceea ce are de spus. Dar nu am cum eu să comentez. Eu cred până una alta că Ramona Mănescu are dreptate, că Victor Ponta are dreptate, că ceea ce au spus dânşii în urma anchetelor tehnice care s-au făcut, e valabil", a susţinut liderul PNL.

El a mai fost chestionat dacă este de acord cu afirmaţiile ministrului Transporturilor, care a susţinut că ideea că STS ar fi furnizat coordonare eronate e greşite, însă a refuzat să facă comentarii.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, marţi, că, din puntul său de vedere, cuprins şi într-un raport al ministerului, este o "speculaţie" afirmaţia potrivit căreia STS a transmis coordonate eronate în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Mănescu a fost întrebată dacă nu are nimic să-şi reporşeze.

"Ce aţi vrea să-mi reproşez eu când vă spun că ROMATSA a făcut ce a considerat că trebuie să facă, noi am luat măsurile administrative, premierul a considerat necesar şi a fost o decizie pe care am luat-o împreună să sancţionăm administrativ conducătorii ROMATSA, care erau în acea zi responsabili cu coordonarea misiunii de căutare şi salvare", a replicat ministrul.

Ea a precizat că nu s-a putut face localizarea prin sistemele ROMATSA, pentru că antena care emitea pe frecvenţa de 406 MHz şi putea face localizarea prin sistemul de la Moscova a fost ruptă în momentul impactului, fapt care a îngreunat procedura de salvare.

"S-a utilizat acest accident doar pentru a ataca instituţiile statului şi atâta tot (...) În curs se află o anchetă a procuraturii pe care eu nu o pot discuta, nu o pot comenta şi cu siguranţă procuratura va face lumină în sensul că va stabili vinovăţii acolo unde există", a spus Mănescu.

Ministrul a susţinut că "s-a creat o stare generală de tensiune şi de neîncredere faţă de instituţiile statului".

Ea a precizat că mai există o investigaţie în curs a CIAS, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, care va stabili cauzele accidentului.

Mănescu a precizat că în cazul accidentului din Apuseni nu au fost întrunite condiţiile pentru convocarea comitetului ministerial, deoarece acest comitet se întruneşte în momentul în care "în urma unui accident se provoacă disfuncţionalităţi ale infrastructurii de transport, disfuncţionalităţi majore care au un impact social şi economic". Ea a menţionat că până în prezent acest comitet nu a fost convocat în cazul vreunui accident care a avut loc până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici