Antonescu la inaugurarea noii piste a Aeroportului Cluj: Altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, după inaugurarea noii piste de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj, că aterizarea este mai bună acum, glumind că "altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu".

694 afișări
Imaginea articolului Antonescu la inaugurarea noii piste a Aeroportului Cluj: Altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu

Antonescu la inaugurarea noii piste a Aeroportului Cluj: Altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a participat, sâmbătă, la ceremonia de inaugurare a noii piste a Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj, tăierea panglicii fiind făcută de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, de vicepremierul Liviu Dragnea, de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi de un reprezentant al firmei constructoare.

Ceremonialul de inaugurare a noii piste a Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj s-a terminat după mitingul aviatic şi slujba de sfinţire a ei. Prima cursă de linie ce a aterizat pe noua pistă a fost un avion care circulă pe ruta Bucureşti-Cluj.

După ceremonia de tăiere a panglicii, Antonescu a participat la o conferinţă de presă în aer liber lângă Terminalul Sosiri a aeroportului, în care a fost întrebat cum a fost aterizarea pe noua pistă.

"Este mult mai bine acum. Altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu. (…) Evenimentul de azi este important pentru Cluj, dar şi pentru Transilvania şi toată România. Cred că lucruri de acest gen, care se finalizează azi înseamnă, cu adevărat, şansa spre viitor a României. Asta înseamnă şanse pentru economie, pentru comunitate. Clujenii au un motiv să fie mândri şi vă doresc să-l folosiţi sănătoşi acest aeroport”, a spus Antonescu.

Conferinţa de presă, la care au mai participat vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a fost întreruptă, la un moment dat, câteva minute, din cauza zgomotului produs de un avion Airbus A318 care se pregătea de decolare, timp în care invitaţii au aşteptat plecarea aeronavei fără să mai vorbească.

Lucrările la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au început în septembrie 2011, în prima etapă pista având 2.100 de metri, costurile proiectului fiind estimate la circa 78 de milioane de euro.

Lucrările la prima etapă, cea de construire a pistei de 2.100 de metri, au fost întârziate din cauza unor probleme tehnice descoperite pe parcurs, care au necesitat noi soluţii din partea constructorilor. De asemenea, finanţarea unor lucrări de regularizare şi deviere a pârâului Murători din zonă a fost întârziată, sumele fiind deblocate abia în luna martie de la Administraţia Naţională Apele Române.

Lucrările sunt realizate de o asociere între firmele SCC Napoca SA, SC ICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Cluj, că autorităţile centrale caută soluţii de finanţare europeană pentru prelungirea pistei Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj până la 3.500 de metri, după ce prima etapă - de 2.100 de metri - a fost finalizată.

Consiliul Judeţean Cluj a cheltuit până în prezent peste 22 de milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare noii piste de 2.100 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici