Antonescu: ”Lovitura de stat” trebuie lămurită cu PDL. Faptul că Udrea pune condiţii, jenant

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, subiectul ”loviturii de stat” din 2012 va trebui clarificat cu PDL în perspectiva fuziunii şi a catalogat drept ”jenant pentru o doamnă” faptul că Elena Udrea a pus nişte condiţii fără să fie întrebată.

1024 afișări
Imaginea articolului Antonescu: ”Lovitura de stat” trebuie lămurită cu PDL. Faptul că Udrea pune condiţii, jenant

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat de ce crede că PDL ar trebui să renunţe la ideea că în 2012 ar fi avut loc o ”lovitură de stat” la momentul suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

”Eu cred că oricine ar trebui să renunţe la asemenea inepţii, care nu fac bine nimănui, care după părerea mea jignesc încă o dată 7,5 milioane de oameni, le jignesc prezenţa la vot, le jignesc votul, care încă o dată agită apele în legătură cu imaginea României. Pentru că e caraghios că într-o ţară a Uniunii Europene s-a dat o lovitură de stat, o lovitură de stat care să spun aşa este concepută drept un mare şoc emoţional. Nu ştiu ce înţeleg prin lovitură de stat domnul Băsescu, doamna Udrea, alţii. Probabil o mare emoţie. Nu orice mare emoţie este o lovitură de stat”, a declarat Antonescu.

El a precizat că le-a transmis celor de la PDL că, din puntul său de vedere, ”între lucrurile care vor trebui totuşi clarificate la nivelul partidului unificat este şi acest punct din istorie”.

”Se mai întâmplă un lucru comic, apropo de cei care fac tot felul de serbări câmpeneşti în cinstea batjocoririi votului a milioane de concetăţeni. Am văzut de pildă că doamna Udrea îmi pune nişte condiţii. Să-mi pună nişte condiţii atunci când îi voi cere votul, înainte e un pic caraghios. Adică formulează nişte condiţii fără să o întrebe cineva, şi asta după părerea mea este jenant, mai ales pentru o doamnă”, a mai declarat Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL i-a transmis şi premierului Victor Ponta ”să aprofundeze” regretul legat de ”continuarea USL”, menţionând că poate ”cândva pe parcursul îndelungatei sale cariere politice” va recunoaşte ”de ce USL a eşuat”.

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că formaţiunea sa va sprijini candidatul PDL şi PNL în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar ”depinde ce îşi asumă” acesta, iar dacă va fi vorba despre Crin Antonescu, el va trebui să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în 2012.

Întrebată de jurnalişti dacă PMP va susţine candidatul PDL şi PNL în cazul în care acesta va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Udrea a răspuns: “Da, dar depinde ce îşi asumă. Dacă ar ajunge domnul Antonescu, cel care a fost părţaş la lovitura de stat de acum doi ani şi toată lumea se face că a uitat că domnul Antonescu era cel care trona la Cotroceni preşedinte interimar după ce-l dăduse afară din palat pe Traian Băsescu printr-o lovitură de stat parlamentară dată în trei zile, deci dacă domnul Antonescu ajunge în turul doi ca să obţină votul nostru măcar atât trebuie să facă, să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă, să se dezică şi să regrete asocierea şi parteneriatul cu Victor Ponta”.

Udrea a menţionat că acelaşi lucru trebuie să-l facă orice candidat al PNL, nu doar Antonescu.

“Să nu uităm că Antonescu acum nu mai e cu Victor Ponta nu dintr-o viziune diferită, pentru că susţin principii diferite, nu, nu mai e cu Victor Ponta pentru că Victor Ponta nu îi acordă susţinerea la prezidenţiale. Deci dacă Antonescu în turul doi, să zicem, sau alt candidat al PNL regretă ceea ce s-a întâmplat, lovitura de stat, afirmă că va susţine mai departe lupta pentru independenţa justiţiei, statul de drept, atunci va avea şi suportul nostru”, a explicat preşedintele PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici