Antonescu: M-am întâlnit cu Băsescu după ce m-a sunat Kerry. Băsescu nu va fi niciodată premier

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat că s-a întâlnit, în ultima vreme, cu Traian Băsescu în două ocazii, una legată de un telefon primit de la secretarul de stat al SUA, John Kerry, şi alta legată de Republica Moldova.

829 afișări
Imaginea articolului Antonescu: M-am întâlnit cu Băsescu după ce m-a sunat Kerry. Băsescu nu va fi niciodată premier

Antonescu: M-am întâlnit cu Băsescu după ce m-a sunat Kerry. Băsescu nu va fi niciodată premier (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat, luni seară, la Antena 3, că cele două întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu au fost "nepublice" şi au vizat două subiecte distincte, fără legătură cu politica internă. Liderul PNL a menţionat că într-o primă întâlnire subiectul a vizat Republica Moldova.

"În a doua (întâlnire cu Traian Băsescu, n.r.), nu pot da mai multe amănunte, dar se pot verifica. Într-o chestiune care ţine nu doar de securitatea naţională a României, ci de nişte probleme regionale, am fost pur şi simplu sunat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, cel actual, şi întrebat care este poziţia mea. În legătură cu asta, îmi trebuiau mai multe informaţii şi în legătură cu acel subiect – despre care e lesne de înţeles că nu pot vorbi public, deşi nu e vreo consipiraţie sau vreun secret – trebuia să-l consult pe cel care conduce CSAT şi e pe funcţie acolo. Nu am vorbit (cu Băsescu, n.r.) nici de Ponta, nici să ne împăcăm, nici să atacăm pe nimeni, pentru Dumnezeu", a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a susţinut că actualul preşedinte nu va fi niciodată din punctul său de vedere prim-ministru al României.

"Nu o să fie prim-ministru niciodată Traian Băsescu. Asta nu că v-o pot garanta eu, putem pune pariu (...) Cred că nici măcar o combinaţie a domnului Ponta pe la Cluj, cu Ioan Rus, nu ar putea să-l aducă pe domnul Băsescu prim-ministru. Deci domnul Traian Băsescu nu va fi prim-ministru al României din punctul meu de vedere, nici după 2016, cu atât mai puţin până în 2016, şi cred că odată terminată preşedinţia, domnia sa nu va mai juca un rol semnificativ pe scena politică", a precizat Antonescu.

Totodată, el a respins vehement ideea unei înţelegeri politice cu actualul şef al statului.

"Nu am avut, nu am şi nu voi avea nicio înţelegere cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv (...) pentru că nu am ce să fac în intenţiile mele politice cu Traian Băsescu. Traian Băsescu a avut 10 ani în care şi-a bătut joc de toate aceste lucruri pe care eu cred că trebuie să le facem pentru România şi din acest motiv, nu din altul, nu voi avea niciodată înţelegere cu Traian Băsescu şi nu am avut-o", a mai precizat preşedintele PNL.

Preşedintele Băsescu a declarat, recent, că nu exclude posibilitatea de a fi premier după 2016. "Sunt sănătos, sunt încă în putere, de ce nu aş servi ţara în continuare, dacă va fi nevoie? Dar experienţa acumulată mi-ar fi extrem de utilă, dacă nu, o voi da cuiva. Hai să ajungem până atunci, că vorbim de 2016, eu pentru asta creez PMP şi după ce îmi termin mandatul, mă voi implica foarte mult şi în selectarea oamenilor şi în proiecţia clară a ce trebuie făcut în România", a spus Băsescu, duminică seară.

Şeful statului a declarat, pe de altă parte, că în ultima perioadă a avut două întâlniri cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, una legată de Republica Moldova, înaintea unei vizite a liberalului la Chişinău, şi una legată de probleme de securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici