Antonescu: Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva care-mi cere lucruri inacceptabile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că "niciodată" nu va ezita să se lipsească de sprijinul cuiva "chiar important" dacă i se vor cere lucruri pe care le consideră inacceptabile, precizând că preţuieşte sprijinul PSD şi al lui Victor Ponta pentru prezidenţiale.

536 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva care-mi cere lucruri inacceptabile

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Vreau ca două lucruri să fie foarte clare, cât se poate de clare. Unu, preşedintele României este decis de către toţi cetăţenii acestei ţări, indiferent că sunt în USL, în PSD, în PNL sau nu sunt în vreun partid. Doi, candidez la preşedinţie, voi candida, îmi doresc şi preţuiesc sprijinul tuturor forţelor politice, şi al PSD, ca şi al PNL, al tuturor celor care vor să-l dea, dar candidez pentru România şi pentru cetăţenii ei, nu pentru un partid sau altul, nu pentru o persoană. Cu alte cuvinte, dacă voi candida nu voi candida pentru scopul în sine de a fi preşedintele României, ci de a merge noi toţi într-o direcţie pe care o majoritate a cetăţenilor o vor. Nu suntem nici eu, nici PNL dispuşi la compromisuri care să ne abată de la această direcţie majoră, de la acest angajament major în faţa românilor. Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva, chiar important, dacă îmi cere lucruri pe care le consider inacceptabile şi pe care ştiu că milioane de români le consideră inacceptabile", a declarat Antonescu.

Ulterior, el a fost întrebat care ar fi "compromisul inacceptabil" care ar duce la despărţirea PNL de PSD, însă Antonescu a precizat că nu vorbeşte de ruperea USL, iar în chestiunea propunerii procurorilor şefi face ce îi stă în putinţă să împiedice confirmarea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, fără să fie vorba de o chestiune personală faţă de aceasta.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici