Antonescu: Nu exclud varianta organizării unui referendum de revizuire pe pragul de 50%

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, răspunzând unei întrebări, că nu exclude varianta în care să susţină organizarea unui referendum de revizuire a Constituţiei la alegerile prezidenţiale din acest an în condiţiile în unui cvorum legal de 50%.

198 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu exclud varianta organizării unui referendum de revizuire pe pragul de 50%

Antonescu: Nu exclud varianta organizării unui referendum de revizuire pe pragul de 50% (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Antonescu a fost întrebat dacă ia în calcul varianta organizării unui referendum pentru revizuirea Constituţiei la alegerile prezidenţiale, dar pe cvorumul stabilit de lege de 50%, în contextul în care liderul PNL a reluat tema revizuirii legii fundamentale.

"Avem convocată comisia pentru revizuirea textului constituţional în 27 ianuarie. Vom discuta chestiunea de calendar, nu exclud nicio posibilitate. Preocuparea noastră ţine de şansele ca milioanele de oameni care vin la un referendum să nu vină degeaba, adică dintr-o condiţie abuzivă, sau excesivă, de cvorum, cum e cea de 50% în condiţiile noastre, să vină foarte mulţi oameni la vot, să-şi spună părerea, să aibă acest drept şi această şansă, şi să o facă degeaba", a susţinut Antonescu.

La precizarea că este resortul partidelor de a mobiliza alegătorii la urne, liderul PNL a replicat: "Sigur, vom analiza aceste posibilităţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici