Antonescu: Nu-l reevaluăm pe Băsescu/Ponta: Din 2014 trebuie să coabitez cu Crin, ar putea fi mai dificil

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a spus, vineri, delegaţilor la Congresul PSD, că există lucruri care nu sunt de reevaluat, începând cu Traian Băsescu, iar premierul Victor Ponta a spus apoi zâmbind că este îngândurat că din 2014 va trebui să coabiteze cu Antonescu, ceea ce ar putea fi mai dificil.

613 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu-l reevaluăm pe Băsescu/Ponta: Din 2014 trebuie să coabitez cu Crin, ar putea fi mai dificil

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dobrescu/Mediafax Foto)

"Reevaluarea pare pentru unii cel mai recent joc de societate din politica românească (...) Există lucruri care nu sunt de reevaluat. Pentru noi. Nu-l reevaluăm pe Traian Băsescu, nu reevaluăm regimul Băsescu", a spus Antonescu în discursul rostit la Congresul PSD.

Liderul PNL a adăugat că este de acord cu Victor Ponta că "Jos Băsescu!" nu poate fi un proiect.

"Dar "Jos Băsescu!", în înţelesul nostru de înlăturare şi de schimbare a unor oameni, a unor mentalităţi, a unor practici, este o condiţie nu suficientă, dar absolut necesară pentru pornirea şi împlinirea oricărui alt proiect", a completat liderul PNL.

Crin Antonescu a menţionat, totodată, că liberalii nu îşi reevaluează aliaţii.

"Ne putem ciocni, ne putem tulbura, ne putem opri pentru un moment pentru a lămuri un incident sau altul, o neînţelegere sau alta, o intenţie sau o declaraţie sau alta. Dar aliaţii noştri, aşa cum desigur sunt şi cei din PC, şi cei din UNPR, sunteţi dumneavoastră, PSD. Până unde? Până când? Până la capăt!", a susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că va fi alături de PSD până când "România va fi sănătoasă, când economia românească va putea oferi locuri de muncă şi venituri corecte tuturor celor care au nevoie de ele şi au drepturi la ele". "Până când societatea românească va restabili echilibre juste şi minimal necesare într-o societate, până când România se va ridica sănătoasă în picioare. Că asta se va reuşi până în 2016 sau 2020, vom vedea, dar miza noastră asta este şi noi nu o reevaluăm", a mai declarat Antonescu.

"Nu reevaluăm mandatul pe care alegătorii ni l-au dat şi mandatul acela e simplu: «Dreptate până la capăt» şi «România puternică». Asta înseamnă să fim împreună, asta înseamnă să lucrăm împreună, asta înseamnă să construim împreună. Asta înseamnă să dăm României conducători pe care România îi merită, să dăm României instituţii de care România are nevoie şi pe care cetăţenii români şi poporul român îi merită, asta înseamnă să însănătoşim România. Asta înseamnă să scoatem România din periferie. Asta înseamnă să deschidem un nou orizont României. Asta înseamnă să construim un destin adevărat şi demn acestei ţări", a afirmat preşedintele PNL de la tribuna congresului PSD.

După ce liderul PNL şi-a încheiat discursul, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că împărtăşeşte toate ideile de unitate exprimate de Crin Antonescu, dar că este puţin "îngândurat".

"Împărtăşesc toate aceste idei de unitate şi dorinţa de a duce la capăt proiectul nostru. Eram îngândurat, mă gândeam că de la anul coabitez cu Crin şi s-ar putea uneori să fie chiar mai dificil. Dar sigur va fi mai bine pentru România", a spus Ponta, după discursul preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici