Antonescu: Nu m-am certat niciodată cu Ponta. Ponta: Povestea că PNL şi PSD se ceartă e o minciună

Preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi, respectiv, Crin Antonescu, au declarat, luni, la Antena 3, că ei nu s-au certat niciodată şi nu şi-au adresat declaraţii caustice, menţionând că social-democraţii şi liberalii sunt uniţi de pericolul rămânerii la putere a "regimului Băsescu".

26 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu m-am certat niciodată cu Ponta. Ponta: Povestea că PNL şi PSD se ceartă e o minciună

Antonescu: Nu m-am certat niciodată cu Ponta. Ponta: Povestea că PNL şi PSD se ceartă e o minciună (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu m-am certat niciodată, nu am făcut nicio declaraţie caustică, agresivă sau măcar polemică la adresa domnului Ponta sau a PSD", a susţinut Crin Antonescu la Antena 3, în replică la o remarcă a unui analist politic cu privire la cearta sa cu Victor Ponta şi lideri ai PSD.

La rândul său, Victor Ponta a replicat: "Are dreptate Crin Antonescu, nu ne-am certat niciodată, dimpotrivă, nici nu a fost nevoie să ne auzim la telefon, am acţionat coerent şi normal de câte ori a fost vorba de vreo moţiune de cenzură, simplă, când a fost vorba de TVR şi Radio ultima dată, chiar nu suntem certaţi".

"Dimpotrivă, asta e o impresie pe care încearcă să o inducă cei care se sperie de faptul că şi PSD şi PNL se consolidează ca partid al stângii şi partid al dreptei din România. Nu înseamnă că trebuie să ne luăm la tribunal şi să nu mai existe dreapta şi stânga, iar povestea asta cu PSD şi PNL care se ceartă sau cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta este o minciună. Nu că nu avem de ce să ne certăm, avem un obiectiv comun, să-l dăm jos pe Boc şi apoi pe Băsescu, după care, bineînţeles, fiecare, eu ca social-democrat, domnul Antonescu, ca adevărat liberal şi om de dreapta, vom încerca să guvernăm România după concepţiile şi cu metodele pe care le vede un partid de stânga sau un partid de dreapta", a spus liderul PSD.

El a mai spus că, pentru el, "liderul PNL confirmat de Congres" şi partenerul său de discuţie este Crin Antonescu, iar pentru Antonescu "liderul PSD confirmat de Congres" este el.

"Restul, că avem colegii care nu se înţeleg întotdeauna, poate domnul Fenechiu greşeşte, poate alţi domni de la PSD, astea sunt lucruri normale. În teritoriu sunt destule probleme între diverse organizaţii ale noastre, obiectivul comun este să cadă Guvernul Boc, să avem alegeri anticipate şi să dea Dumnezeu, noi vrem să câştige PSD, domnul Antonescu vrea să câştige PNL, e absolut legitim şi normal. Pericolul pentru România este rămânerea la putere a PDL şi a lui Boc", a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele PNL a menţionat că el confirmă cele spuse de Ponta, liderii unui partid nefiind condamnaţi să vorbească toţi "în cor ca la PDL".

"Aş vrea să spun că, a propos de schimb de replici, să spunem, între mine şi domnul Năstase sau, poate, între mine şi domnul Ponta, nu a avut loc încă, dar va avea. Şi în acelaşi partid nu suntem condamnaţi să vorbim în cor ca la PDL, spaţiul politic prin excelenţă e un spaţiu şi polemic, e un spaţiu de confruntare. Nu cred că avem obligaţia de a vorbi la milimetru acelaşi lucru şi nu cred că în chestiunile, singurele de fapt care ne unesc, anume rezistenţa la un regim arbitrar şi cu pronunţate tendinţe dictatoriale, regimul Băsescu, asta ne uneşte", a afirmat Antonescu, menţionând că nu crede că în această privinţă a apărut vreo schimbare la nivelul PSD şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici