Antonescu: Nu mă retrag din viaţa politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond

Crin Antonescu a declarat, marţi, la sediul PNL, că nu se retrage din viaţa politică, pentru că "Traian Băsescu a fost demis pe fond" şi că acesta ar trebui să demisioneze.

2440 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu mă retrag din viaţa politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Da, am spus că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, mă joi retrage din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis în realitate pe fond", a declarat Antonescu, susţinând că cel care trebuie să demisioneze este Băsescu.

El a precizat că şi-a luat angajamentul demisiei "doar în faţa dorinţei românilor".

Crin Antonescu a mai spus că îşi va relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL.

"Eu îmi voi relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL", a subliniat Antonescu.

Antonescu declara, pe 6 iulie, în plenul Parlamentului, în şedinţa pentru suspendarea şefului statului, că dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viaţa politică.

Traian Băsescu i s-a adresat lui Crin Antonescu, în finalul intervenţiei sale în faţa Parlamentului, spunându-i că îi lasă o foaie, pe care să scrie ce a promis, liderul PNL declarând anterior că, dacă Băsescu nu este demis la referendum, se retrage definitiv din viaţa politică.

Antonescu spunea, pe 16 iulie, că dacă Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni prin invalidarea referendumului, se va retrage din viaţa politică.

El spunea că, politic, Traian Băsescu, a fost demis la referendumul de la finalul lunii iulie, dar juridic, decizia aparţine CC.

Antonescu afirma, ulterior, întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el răspunzând că decizia sa este luată, este fermă, şi va fi anunţată la momentul potrivit, după finalizarea referendumului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici