Antonescu: Pentru liberali, o coaliţie cu PDL după alegeri este ultima opţiune

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Iaşi, că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, PDL va fi ultima opţiune a liberalilor pentru formarea unui nou guvern, adăugând că democrat-liberalii au demonstrat de-a lungul timpului că nu sunt în stare să se comporte onest.

33 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Pentru liberali, o coaliţie cu PDL după alegeri este ultima opţiune

Antonescu: Pentru liberali, o coaliţie cu PDL după alegeri este ultima opţiune (Imagine: Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că după alegerile prezidenţiale, în cazul în care va ajunge premier, nu este exclusă nicio variantă pentru formarea unui nou guvern, susţinând totodată că problema noii majorităţi va fi a partidelor, şi nu a preşedintelui.

"Pentru liberali, o coaliţie cu PDL după alegeri e ultima dintre ipoteze. PDL nu se comportă onest şi a demonstrat acest lucru şi atunci când a format guverne alături de liberali, ţărănişti sau social-democraţi", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul liberal a mai spus că după alegerile prezidenţiale, în cazul în care le va câştiga, îl va propune lui Klaus Iohannis să ocupe postul de prim-ministru, adăugând că guvernul va fi unul politic.

"Guvernul Iohannis de după prezidenţiale va fi unul politic. Îl văd şi pe Călin Popescu Tăriceanu printre posibilii miniştri şi pe Relu Fenechiu, Varujan Vosganian sau Cristian Adomniţei", a spus Antonescu.

El a adăugat că, odată ajuns preşedinte, nu va provoca alegeri anticipate, deşi acest lucru avantajează partidul care iese câştigător.

"Dacă ajung preşedinte nu cred că România are nevoie să intre în alegeri anticipate. Va fi necesară constituirea unei majorităţi solide, într-un guvern condus de Klaus Iohannis. Ne va aştepta o perioadă grea, dar putem ieşi din criză", a afirmat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici