Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta pierde Preşedinţia

Fostul preşedinte liberal Crin Antonescu a declarat, luni, că proiectul fuziunii dintre PNL şi PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta va pierde alegerile prezidenţiale în toamnă, el arătând că nevoia unui mare partid de dreapta este aceeaşi, indiferent cine va câştiga Preşedinţia României.

489 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta pierde Preşedinţia

Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta pierde Preşedinţia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că ar trebui să continue (proiectul fuziunii - n.r.), dacă este bine gândit, pentru că nevoia unui mare partid de dreapta în România e aceeaşi, indiferent cine câştigă în toamnă. Aş spune că, dacă dreapta nu câştigă Preşedinţia, cu atât mai mult", a spus Antonescu.

El a precizat că, în şedinţa Delegaţiei Permanente, a exprimat o serie de îngrijorări legate de protocolul cu PDL, în ceea ce priveşte împărţirea funcţiilor în noul partid.

"Eu consider că, dacă vorbim despre un partid unic, un singur partid, atunci nu putem - într-un protocol politic să împărţim aceste funcţii care urmează să vină. Sigur că desemnăm un candidat. Până la urmă, desemnarea asta e la liber între cei doi. Dar mai departe, să spunem de acum cărei componente actuale îi va reveni premierul, eventual în 2016, mi se pare nepotrivit şi, în orice caz, pentru actualul PNL e neconvenabil", a spus Antonescu.

El a arătat că un partid desemnează premierul din resursele pe care le deţine la momentul respectiv.

"Un partid îşi pune problema susţinerii unui premier şi discut chestiunea asta - vă imaginaţi că nu mă interesează postul de prim-ministru, ca să nu avem alte discuţii - o discut absolut principial. Un partid desemnează premierul din ce resurse are în acel moment, nu pe angajamente cu ani înante, într-o formaţiune sau alta. Şi oricum pentru PNL nu mi se pare în termeni de negociere o afacere bună, dar asta e o altă chestiune", a adăugat Antonescu.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici