Antonescu şi Ponta au discutat la Guvern. Antonescu: Îi stăm la dispoziţie până luni premierului cu propunerile pe care le-am făcut

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a avut la Palatul Victoria o discuţie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta. Crin Antonescu a declarat că liberalii îi stau la dispoziţie până luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au făcut pentru Guvern, el acuzându-l pe Ponta că a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

2370 afișări
Imaginea articolului Antonescu şi Ponta au discutat la Guvern. Antonescu: Îi stăm la dispoziţie până luni premierului cu propunerile pe care le-am făcut

Crin Antonescu si Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"USD, PSD, domnul Ponta au inventat tot felul de formule, de pretexte pentru a nu-l accepta pe domnul Iohannis ca vicepremier", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că, aşa cum a creat "USD care să substituie treptat USL", Victor Ponta construieşte astăzi "un guvern USD care să înlocuiască guvernul USL".

"Îi stăm la dispoziţie până luni (premierului - n.r.) cu propunerile pe care le-am făcut (...) Nu avem niciun motiv să renunţăm la propunerile noastre", a precizat Crin Antonescu.

Mai mulţi lideri ai PNL au sosit miercuri la sediul partidului, înaintea conferinţei de presă anunţate de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, în urma unui nou eşec în negocierile din USL.

La sediul PNL au ajuns mai mulţi lideri liberali, între care Daniel Chiţoiu, Teordor Atanasiu, George Scutaru, Cristina Pocora, Alina Gorghiu şi Eduard Hellvig.

Conferinţa de presă a liderului PNL survine unui nou eşec în negocierile din cadrul USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

El a mai arătat că există şi câteva chestiuni de principiu şi foarte concrete pe care PNL le solicită partenerilor săi din USL, care sunt de natură legislativă, şi anume respingerea cât mai urgentă a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, proiect aflat în dezbaterea Camerei, şi adoptarea urgentă la nivel guvernamental şi parlamentar a măsurilor referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit şi la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că BPN al partidului a stabilit ca, miercuri, Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea să îşi depună "în mod formal" demisiile din Guvern, în contextul în care premierul Ponta spunea luni că demisiile au fost depuse la cabinetul său, dar nu au fost înregistrate la Guvern.

Liderii USD, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, au precizat, miercuri dimineaţa, că noua alianţă electorală s-a format în urma deciziei comune a PNL, PSD, PC şi UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din mai, iar aceasta nu încalcă protocolul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici