Antonescu: Somăm PDL să abandoneze proiectul de transformare a Capitalei într-o feudă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că "gruparea politico-financiară din jurul lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea" doreşte "înfeudarea" bugetului Capitalei şi încearcă desfiinţarea sectoarelor din Bucureşti, el făcând un apel la stoparea unei astfel de iniţiative.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Somăm PDL să abandoneze proiectul de transformare a Capitalei într-o feudă

Antonescu: Somăm PDL să abandoneze proiectul de transformare a Capitalei într-o feudă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Colegii mei liberali bucureşteni au adoptat o rezoluţie pe care eu, ca preşedinte al PNL, mi-o asum şi pe care o voi promova în conducerea centrală a partidului nostru. Rezoluţia este un semnal de alarmă şi un act prin care ne angajăm în acţiune pentru a împiedica înfeudarea Capitalei de către gruparea politico-financiară din jurul lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea. Cum se vede, în contextul prăbuşirii Partidului Democrat şi a lui Traian Băsescu în încrederea românilor, această grupare încearcă să se replieze în Bucureşti, să creeze un punct de rezistenţă, care să asigure accesul clientelei politice în continuare la un buget local rezultat din taxele, impozitele, contribuţiile plătite de un oraş care produce 35% din Produsul Intern Brut al României", a declarat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că este vorba despre o clientelă politică "pestriţă, de la rechinii imobiliari binecunoscuţi, până la ceea ce numea cineva pe vremuri mafia personală a lui Adrian Năstase, din care cu onor făceau parte, printre alţii, domnii generali Oprea şi Onţanu".

"Toţi sunt astăzi, într-o formă sau alta, legaţi de campania pe care, în mod neruşinat, Elena Udrea a numit-o «Bucureştiul meu». Aşa se explică şi repoziţionarea doamnei Udrea pe poziţia de preşedinte al PDL Bucureşti şi teatrul pe care îl joacă, în scopul de a crea un profil de candidat la Primăria Generală. Se folosesc toate mijloacele pe care această grupare le are la dispoziţie, inclusiv încălcarea spiritului legilor ţării şi a principiilor care stau la baza administraţiei locale din toată Uniunea Europeană, anume subsidiaritate, autonomie locală, etc.", a mai spus Antonescu.

El a precizat că se pregăteşte desfiinţarea sectoarelor, pentru ca decizia asupra banilor bucureştenilor să fie la Consiliul General, "dominat, controlat de Partidul Democrat" şi a arătat că a primit şi el, ca şi ceilalţi parlamentari de Bucureşti, "un fel de chestionar" trimis de un secretar de stat din Ministerul Internelor şi Administraţiei, document în care era întrebat, "ca un şcolar", cum ar trebui să arate organizarea administrativă a Capitalei.

Totodată, preşedintele PNL a afirmat că se pregătesc campanii mediatice pentru discreditarea unor primari de sector, pentru că unii dintre aceştia "le stau în gât ca un os de peşte" şi că, de asemenea, se pregătesc "campanii de înşelare a bucureştenilor pentru a încerca să-i facă să uite de incompetenţa şi ticăloşia, corupţia guvernării Băsescu-Udrea-Boc".

"Le amintim acestor oameni că Bucureştiul nu este nici al Elenei Udrea, nici al soţului ei, nici al lui Traian Băsescu. El este al bucureştenilor şi al României întregi. Somăm PDL să abandoneze proiectul de transformare a Capitalei într-o feudă, cerem PSD să abandoneze pasivitatea pe care o manifestă în acest caz, pasivitate care ar putea fi socotită şi complicitate şi să ia poziţie certă în favoarea cetăţenilor Bucureştiului. Îi cer în mod special şi în nume personal primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să abandoneze politica struţului în această chestiune şi să vină alături de noi în acest demers", a afirmat liderul liberal.

El a mai spus că, dacă această acţiune - "Bucureştiul pentru Elena Udrea sau Bucureştiul Elenei Udrea şi al PDL" - nu va înceta, liberalii vor solicita organizarea unui referendum local.

La rândul său, preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a caracterizat viziunea PDL asupra Capitalei drept "una primitivă şi chiar de tip mafiot".

"Apreciem această viziune asupra Bucureştiului pe care o are PDL, de fapt gruparea Băsescu-Udrea, ca una primitivă şi chiar de tip mafiot. Ea încalcă în mod grosolan normele europene în materie de administraţie publică locală, dar şi normele de bun simţ într-un oraş aşa de mare, în care oamenii aşteaptă servicii de calitate. (...) Gruparea Băsescu-Udrea-Boc se teme ca dracul de tămâie de un referendum în Bucureşti pe tema modului în care vor ei să desfiinţeze sectoarele. Şi caută prin diverse escrocherii legislative să tranşeze situaţia în favoarea lor şi a clientelei politice", a spus Chiliman.

Crin Antonescu a mai afirmat că PNL pregăteşte propria ofertă pentru bucureşteni, bazată pe două principii fundamentale, de natură să transforme Capitala cu adevărat într-un oraş "prosper, civilizat, european", respectiv creşterea gradului de autonomie locală, aducerea deciziei cât mai aproape de cetăţeni, pe de-o parte, iar pe de alta profesionalizarea aparatului administrativ prin înlocuirea criteriului politic de promovare în funcţii cu criteriul managerial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici