Antonescu: Suntem la guvernare, dar nu suntem la putere câtă vreme DNA şi ANI schimbă miniştri

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii sunt la guvernare dar nu sunt "la putere" atâta vreme cât instituţii ca DNA sau ANI "schimbă sau numesc" miniştri sau Curtea Constituţională amâna aplicarea unor legi cum este cea a referendumului.

419 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Suntem la guvernare, dar nu suntem la putere câtă vreme DNA şi ANI schimbă miniştri

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Nu e vorba de o opoziţie împotriva Guvernului. Susţin Guvernul, colegii mei de partid, partidul pe care îl conduc este parte integrantă, este jumătate din Guvern, facem parte din majoritatea parlamentară. Suntem însă la putere? Eu cred că nu", a spus Antonescu.

El a exemplificat prin faptul că sunt instituţii, precum ANI sau DNA, care interferează în actul de putere.

"Atâta vreme cât alte instituţii decât cele alese de cetăţenii români conform Constituţiei, schimbă sau numesc miniştri, şi mă refer la ANI, la DNA... nu suntem la putere. Atâta vreme cât Curtea Constituţională, în mod profund neconstituţional, blochează aplicarea unei legi, vezi legea referendumului, nu suntem la putere şi exemplele pot continua", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai precizat că în momentul în care a afirmat că este liderul opoziţiei s-a referit la faptul că nu trece "sub tăcere aceste lucruri anormale într-o democraţie".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, duminică seară, într-o emisiune televizată, cine este liderul opoziţiei, el răspunzând: "Cred că tot eu", şi explicând ulterior: "Suntem la guvernare, într-o majoritate parlamentară, dar nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL cel puţin".

Întrebat cine este astăzi liderul opoziţiei, Crin Antonescu a răspuns: "Cred că tot eu. Dar opoziţia nu e la guvern, opoziţia e la putere"

El a continuat: "Nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL".

"Suntem la guvernare, suntem într-o majoritate parlamentară, dar nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL cel puţin. E valabil şi pentru alţii, dar mă rog...", a spus preşedintele liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici