Antonescu, unei jurnaliste care l-a întrebat pe Ponta dacă îşi dă demisia: Asta e hărţuire!

O jurnalistă l-a întrebat, luni, pe premierul Victor Ponta dacă îşi dă demisia ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională Legea descentralizării, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, ea primind răspunsul de la liderul PNL, Crin Antonescu: "Asta-i hărţuire!".

691 afișări
Imaginea articolului Antonescu, unei jurnaliste care l-a întrebat pe Ponta dacă îşi dă demisia: Asta e hărţuire!

Crin Antonescu (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Co-preşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au susţinut, luni, o conferinţă de presă comună, după reuniunea oficială a Uniunii, prima pe anul 2014 şi prima după situaţia creată la sfârşitului anului 2013, când cei doi s-au acuzat reciproc de minciună.

O jurnalistă l-a întrebat pe Victor Ponta dacă are de gând să îşi dea demisia ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională Legea descentralizării, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, în condiţiile în care, la rândul său, a cerut demisia Cabinetului Boc, în condiţii similare, Curtea declarând neconstituţională o lege asupra căreia Guvernul Boc îşi angajase răspunderea în faţa Parlamentului.

"Bine făceam. Şi-a dat-o (demisia - n.r.), dar nu că i-am cerut-o eu, i-a cerut-o Băsescu", a răspuns Ponta în primă instanţă.

În condiţiile în care jurnalista a insistat asupra întrebării, liderul PNL, Crin Antonescu, a replicat: "Asta-i hărţuire!".

Ponta a răspuns, la rândul său, precizând că se va gândi şi că îi va transmite jurnalistei răspunsul său.

"Mă gândesc şi vă spun", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că, în continuare, consideră subiectul descentralizării ca fiind unul corect.

"Vreau să văd decizia Curţii. Subiectul descentralizării este un subiect pe care îl consider în continuare corect şi pe care voi insista atât timp cât voi fi lider al PSD şi co-preşedinte al USL. Trebuie să facem descentralizare, e bine pentru România. Dacă Curtea ne spune exact cum să facem, aşa facem", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici