Anunţul lui Iohannis cu privire la necesitatea declaraţiilor pe propria răspundere după 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, că starea de alertă nu va fi prelungită printr-un decret, adăugând că, din data de 15 mai, România va intra în stare de alertă, pentru „a ţine epidemia sub control” şi se vor relaxa unele măsuri.

12411 afișări
Imaginea articolului Anunţul lui Iohannis cu privire la necesitatea declaraţiilor pe propria răspundere după 15 mai

Anunţul lui Iohannis cu privire la necesitatea declaraţiilor după 15 mai

Iohannis a menţionat că din 15 mai se va putea ieşi din casă fără declaraţie pe propria răspundere, însă prudenţa trebuie să fie a fiecăruia. 

„Starea de urgenţă nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Din 15 mai vom intra în stare de alertă”, a spus, luni, într-o declaraţie de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că epidemia nu a trecut, adăugând că 300 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19.

„După 15 mai putem, în principiu, să ne mişcăm în interiorul localităţii. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem”, a explicat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că relaxarea se va face pas cu pas, iar măsurile vor fi luate o dată la două săptămâni.

„Deplasările, în esenţă, vor fi retricţionate pentru a pleca din localitate. Şi aici sunt câteva excepţii. Este voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil să se iasă pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii.

Sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Se aplică şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a punctat Klaus Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
urgenţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici