Băsescu către Antonescu: Puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi Corlăţean. Marga era o calamitate pentru România

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, luni seară, că este "o mare eroare" desemnarea în Guvern a lui Titus Corlăţean şi a lui Dan Şova, el spunând, totodată, că face apel la preşedintele interimar Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.

1812 afișări
Imaginea articolului Băsescu către Antonescu: Puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi Corlăţean. Marga era o calamitate pentru România

Crin Antonescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a spus că este "o mare eroare" desemnarea lui Dan Şova ca ministru, "având în vedere reacţiile care pot să apară împotriva Guvernului ca urmare a afirmaţiilor antisemite pe care acesta le-a făcut".

"Nimeni în Europa civilizată nu iartă antisemitismul", a afirmat preşedintele suspendat.

Băsescu a mai spus că o altă "mare eroare" o reprezină şi desemnarea lui Titus Corlăţean la Ministerul de Externe.

"Corlăţean este ministrul care a contrasemnat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care s-au redus atribuţiile Curţii Constituţionale. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra credibilităţii Ministerului de Externe al României", a susţinut Băsescu.

El a făcut un apel la Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.

"Fac apel la preşedintele interimar Crin Antonescu: încă nu e prea târziu, puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi lui Corlăţean. E o sugestie pentru binele României", a adăugat Băsescu.

În ceea ce îl priveşte pe fostul ministru de Externe Andrei Marga, preşedintele suependat a spus că acesta "era o calamitate penttru România".

"Marga era o calamitate pentru România. Nepregătit pentru asemenea funcţii, cu idei puţine, lipsit de fantezie şi de credibilitate. Şi el neştiutor de carte în ale externelor", a mai spus Traian Băsescu.

El a mai spus că "ar fi lamentabil ca Guvernul să facă măcar tentativa de a-l trimite pe Marga ca ambasador al României la Berlin".

"Ar fi lamentabil ca Guvernul României să facă măcar tentativa de a-l trimite pe Marga ambasadorul României la Berlin. Se poate încerca ceva Benin (ţară africană - n.r.), dar nu Berlin", a comentat Băsescu.

De asemenea, el l-a criticat şi pe noul ministru delegat pentru Administraţie, Radu Stroe.

"A plecat Rus, a venit astăzi alt recenzor, Stroe, am înţeles, altfel un funcţionar bun, dar doar funcţionar, care s-a angajat să recenzeze populaţia României, să vadă cine e în ţară, cine e plecat, cine e în vacanţă, cine nu, cu administratorii de bloc. Sigur, o altă soluţie fantezistă care este acoperită de aceeaşi incompetenţă ca şi la ministrul Rus. Aceste abordări sunt acoperite de incompetenţă. Vedeţi că discuţia principală se face să vedem pe cine scoatem din liste, cine are rezidenţă în altă parte. Asta arată incompetenţa acestor demnitari, fie că se numesc Ioan Rus, fie că se numesc Dobre, fie că se numesc Stroe", a susţinut Băsescu.

El a spus că în ceea ce priveşte listele electorale nu ar avea nicio relevanţă faptul că votanţii au domiciliul în ţară sau în străinătate, întrucât ar fi vorba de o situaţie cu liste separate, spre deosebire de alegerile locale.

"Oamenii ăştia nu ştiu carte, vor să demită un preşedinte fără să cunoască condiţiile în care îl poţi demite. Nu poţi să fii ministru în România fără să fi citit în mod elementar legile cu care lucrezi. Fie că vorbim de Ioan Rus, fie că vorbim de Dobre, fie că vorbim de Stroe, vorbim despre trei oameni care nu ştiu carte în materia în care doresc să lucreze. Deci în ceea ce priveşte destituirea sau alegerea preşedintelui României nu are nicio relevanţă unde ai domiciliul pe planeta asta, totul este să fii cetăţean român. Lista electorală pentru alegerea sau destituirea preşedintelui se alcătuieşte din toţi cetăţenii cu drept de vot purtători ai cetăţeniei române”, a mai susţinut Băsescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici