Baconschi: Am revenit în MAE, mă voi ocupa de proiectele din Strategia UE pentru Regiunea Dunării

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi -care deţine rangul diplomatic de ambasador - a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a revenit în Centrala MAE, unde se va ocupa "de implementarea proiectelor incluse în strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării".

1790 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Am revenit în MAE, mă voi ocupa de proiectele din Strategia UE pentru Regiunea Dunării

Baconschi: Am revenit în MAE, mă voi ocupa de proiectele din Strategia UE pentru Regiunea Dunării (Foto: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

"Recent, am solicitat reîncadrarea în corpul diplomatic, în care am intrat prin concurs, în 1998. Din 2006 deţin gradul diplomatic de ambasador. Sunt pregătit să-mi folosesc experienţa profesională în folosul obiectivelor curente de politică externă. Mă voi ocupa cu prioritate de implementarea proiectelor incluse în Strategia UE pentru Regiunea Dunării, dar sunt pregătit pentru orice altă misiune, fie în Centrala MAE, fie în reţeaua noastră externă.", a spus, pentru MEDIAFAX, ambasadorul Baconschi.

Ambasadorul a subliniat că este "diplomat de carieră, cu toate «scrisorile de acreditare» imaginabile" şi a rememorat etapele evoluţiei sale profesionale: "Am fost de trei ori şef de misiune (Vatican, Lisabona, Paris), director general, secretar de stat pentru Afaceri Globale şi mai apoi, pentru doi ani şi ceva, ministru al Afacerilor Externe".

"Îi invit pe cei care par să ignore ce am reuşit să realizez în serviciul României să citească volumul «Legătura de chei», apărut în 2013 la editura Curtea Veche. Îmi pare rău că n-am putut face mai mult de atât", a remarcat diplomatul.

Despre activităţile sale recente, ambasadorul Baconschi a spus: "Se ştie că am ieşit din viaţa politică de peste un an şi nu am intenţia de a reveni. Am acordat o vreme consultanţă privată pe tema evoluţiilor din spaţiul răsăritean şi am susţinut conferinţe publice prin ţară, pe lângă publicarea unui nou volum la editura Humanitas".

Teodor Baconschi a fost ministrul Afacerilor Externe în guvernul Boc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici